НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Смерть у тумані

Смерть у тумані

У горах неподалік столиці Паки­стану вчора вранці зазнав катастрофи літак А321, який летів до Ісламабада з Карачі. Трагедія сталася в досить важкодоступному місці — гориста місцевість заросла густим лісом, де рідко ступає нога людини (ця територія належить національному парку). Тому інформація про подробиці падіння лайнера почала надходити лише через кілька годин. І спершу родичі тих 146 пасажирів та шести членів екіпажу, які летіли цим рейсом, сподівалися на диво, адже інформагенції повідомили, що в катастрофі вижило п’ятеро (а за іншими даними — 40) людей. Проте коли рятувальники дісталися місця події, надія згасла: з’ясувалося, що не вижив ніхто. Тіла всіх загиблих знайдено, але транспортувати їх до Ісламабада заважають складні погодні умови.

Проблеми інтеграції четвертої хвилі еміграції

Проблеми інтеграції четвертої хвилі еміграції

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Емігрувати чи ні? Таке запитання, мабуть, хоч раз у житті ставив перед собою кожен українець. Дехто відразу вирішив, що ніколи нікуди не поїде, хіба як турист. Дехто, навпаки, готовий їхати «хоч тушкою, хоч опудалом» за першої ж нагоди. Дехто вагається. Чим гірша ситуація в країні — чи економічна, чи політична, тим більше людей починає замислюватися над можливістю шукати іншу долю. «Що я пораджу робити розчарованим? Тікати звідси!» — це слова письменника Юрія Андруховича з недавнього інтерв’ю УНІАН, і в них є лише частка жарту.

Так уже сталося, що останні десять років я живу в Канаді (точніше, у французькій її частині — Квебеку). Тож дозволю собі поділитися деякими зауваженнями щодо іммігрантської долі. Нижче викладене базується не тільки на моєму досвіді, а й на спілкуванні з десятками інших людей з наших теренів. Адже колись я був засновником та модератором іммігрантського форуму, плюс знайомі в українській громаді, плюс знайомі з курсів, університетів, колег по роботі тощо. Забігаючи наперед, скажу: на запитання «чи варто їхати?» немає однозначної відповіді. Усе залежить від вас — чого ви шукаєте у житті, що вас цікавить, на які жертви ви готові?

Якщо завтра війна

Якщо завтра війна

Найближчим часом Сполучені Штати Америки та Ізраїль планують розпочати ще щонайменше дві війни на Близькому Сході, «щоб натиснути на Тегеран». У цьому переконаний президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад, про що й заявив в ефірі національного телебачення. «Ми маємо достовірну інформацію, що американці готують змову. Вони мають намір атакувати щонайменше дві країни в цьому регіоні впродовж трьох найближчих місяців», — цитує главу держави іранський англомовний супутниковий телеканал Press–TV.

Всі статті рубрики