НОВИНИ ПЛЮС

29.07.2010

Партактив

Екс–заступник глави секретаріату Президента Ющенка Ігор Попов вступив у партію «Єдиний центр». До того, як прийти в СП, Попов очолював Комітет виборців України. Колишній заступник Попова по КВУ Олексій Кошель входить до політради «ЄЦ».

Відділ кадрів

Уряд оголосив догану першому заступнику Рівненської облдержадміністрації Анатолію Юхименку «за непідготовленість до засідання, яке проводив Прем’єр–міністр України, з питань підготовки країни до осінньо–зимового періоду».

Заяви

Розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе є тестом для нової влади у питанні свободи слова. Про це заявив гендиректор організації «Репортери без кордонів» Жан–Франсуа Жульяр у статті для видання Slate.fr. «Якщо владі нічого приховувати, то вона дозволить правосуддю робити свою справу та судити генерала Пукача, обвинуваченого в тому, що він особисто задушив журналіста десять років тому. І можливо, ми дізнаємось, хто наказав військовому позбавитись репортера», — пише Жульяр. Натомість, якщо процес відбуватиметься за зачиненими дверима, то «спроби влади захистити свободу преси на зможуть переконати світ», вважає Жульяр. Він констатував, що в Україні посилилась загроза запровадження цензури.