НОВИНИ ПЛЮС

27.07.2010

Путін: «Хай живе Україна!»

Прем’єр–міністр Росії Володимир Путін взяв участь у міжнародному байкерському шоу під Севастополем, приїхавши на трайку (триколісному мотоциклі) під російським триколором та українським синьо–жовтим прапорами. Російський лідер керував «Харлі Девідсоном» модифікації «Леман» з автоматичною коробкою передач, був у чорній сорочці, чорних джинсах, бейсболці, рукавицях і темних окулярах. На мітингу–концерті біля озера Гасфорт на колишньому Балаклавському рудному кар’єрі Путін дослівно сказав: «Да здравствует Украина! Да здравствует Россия! Хай живе байк!» Байк–шоу було організоване всеросійською молодіжною організацією байкерів «Нічні вовки» і присвячене Чорноморському флоту РФ та 65–й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, відзначає NEWSru.

Після цього глава уряду РФ відбув у Форос, де зустрівся з Президентом України Віктором Януковичем.

Справа «Росукренерго»

Печерський райсуд 21 липня видав санкцію на затримання четвертого обвинуваченого у справі про відчуження газу «Росукренерго» — Марії Кушнір, задовольнивши клопотання СБУ. Зараз Кушнір перебуває в розшуку. Вимогу арештувати Кушнір Служба безпеки пояснює тим, що вона, «перебуваючи на волі, намагатиметься ухилитися від слідства та суду, продовжуватиме злочинну діяльність, а також те, що за скоєний нею злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад три роки».

Марія Кушнір на початку 2009 року, коли відбувалося розмитнення газу «Росукренерго» на користь «Нафтогазу» за рішенням уряду Тимошенко, працювала заступником головного бухгалтера «Нафтогазу». Свого часу в інтерв’ю «Українській правді» нинішній голова СБУ Валерій Хорошковський визнавав, що Кушнір прийняли на роботу в «Нафтогаз» лише для одного підпису.

Партактив

На з’їзді Соцпартії, що відбувся в суботу, міністра економіки Василя Цушка без альтернатив обрали головою СПУ («за» — 255, «проти» — 33, голосування було таємним), а екс–лідера партії Олександра Мороза — почесним головою. Двоє кандидатів — Віктор Суботін та Валентина Семенюк–Самсоненко — зняли свої кандидатури.

Новий голова заявив, що він «категорично проти опозиційності» і що Соціалістична партія на осінніх місцевих виборах спроможна посісти друге місце.

* * *

Головою житомирської обласної організації партії «Наша Україна» обрано екс–керівника ОДА, колишнього міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка. Перед конференцією, де було ухвалено таке рішення, політрада обласної організації «НУ» звільнила від обов’язків голови Юрія Забелу у зв’язку з заявою про вихід із партії.

Відділ кадрів

Президент Янукович призначив послом у Польщі Маркіяна Мальського — доктора економічних наук, професора, який досі працював деканом факультету міжнародних відносин Львівського національного університету.

* * *

Уряд призначив Юрія Благодиря головою Держкомітету України з державного матеріального резерву. Благодир досі очолював рівненський осередок Народної партії Литвина, тож це призначення — своєрідна розплата з Блоком Литвина за втрату Міністерства екології (раніше з посади міністра звільнили «литвинівця» Віктора Бойка).

Відзнаки

Президент Віктор Янукович із нагоди 55–річчя нагородив Генпрокурора Олександра Медведька орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.