ЦИТАТИ ТИЖНЯ

23.07.2010

Василь Цушко,
міністр економіки, кандидат на голову Соцпартії
— про свій імідж «колгоспника»:

— СПУ — це партія, багато виборців якої живуть на селі. То навіщо міняти орієнтацію на городян? Знаєте, чому Америка багата? Хто її символ? Ковбой, пастух корів. А в нас це лайливе слово. У нас будь–якого сільського жителя принизливо називають «колгоспник». А взагалі–то більшість українського населення походить із села, і я пишаюся, що я колгоспник.

(«Сєгодня»)

 

Юрій Луценко,
екс–міністр внутрішніх справ
— про метаморфози Служби безпеки України:

— Пан Хорошковський — людина дуже енергійна, але мстива, а його відомство сьогодні веде більшість резонансних справ. Мені здається, СБУ хоче стати російським ФСБ і впливати не тільки на політиків, а й на великий бізнес.

(«Газета по–кієвскі»)

 

Степан Хмара,
колишній народний депутат, дисидент часів СРСР
— про скасування Україною статусу «персона нон грата» для мера Москви Юрія Лужкова:

— Посидів би Лужков трошки в нашій Лук’янівці, повчили б його наші зеки українським звичаям, а потім депортували на історичну батьківщину — на лісоповал у Сибір. Це було б правильно, так повинна була б вчинити нормальна влада, яка дбає про державний суверенітет і національні інтереси.

(«Форум»)

 

Михайло Добкін,
голова Харківської облдержадміністрації
— про те, що «регіонали» планують залишити за собою міського голови Харкова на осінніх виборах:

— Ми боротимемося за крісло мера дуже відповідально і нікому його не віддамо. Усі місцеві генії — в нас (Партії регіонів). Щодо кандидатури на посаду мера навіть немає іншого варіанту. Харківська область — це стратегічний форпост Партії регіонів, її базова область.

(УНІАН)

 

Артемій Троїцький,
російський музичний критик
— про Президента сусідньої країни:

— Віктор Янукович — винятковий придурок. Я зовсім не розумію, невже вони у величезній країні Україні, де проживають десятки мільйонів людей, не могли знайти якогось дядька, який був би не тільки високого зросту і ставний, а був би грамотний, добре говорив і не мав би кримінального минулого?.. Але ж ті люди, яким усе одно, хто ними править — чмо чи не чмо, підкорятимуться стадному інстинкту і підуть за ним, навіть якщо він скаже, що Шекспір був великим українським футболістом.

(«Утро.ru»)