Ставка — на Ярового

23.07.2010

Лише три з половиною місяці протримався у кріслі командувача Внутрішніх військ МВС Володимир Воробйов, призначений на початку квітня. Учора Президент Віктор Янукович звільнив генерал–майора Воробйова з цієї посади. Іншим своїм указом глава держави призначив командувачем Внутрішніх військ МВС 52–річного генерал–лейтенанта Сергія Ярового, який останні шість років очолював управління Південного територіального командування ВВ.

Одразу після оприлюднення указу Президента нового командувача представили керівному складу військ заступник глави адміністрації Президента Геннадій Васильєв та міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. Як повідомила «УМ» речник ВВ Світлана Павловська, під час представлення не йшлося про причини звільнення Воробйова, натомість стосовно генерала Ярового очільник МВС наголосив, що це «людина не нова у Внутрішніх військах, яка добре знає, як треба виконувати поставлені службово–бойові завдання».

Сергій Яровий свого часу закінчив Тбіліське вище артилерійське командне училище ім. 26 бакинських комісарів та Військову академію ім. Фрунзе. У прес–службі ВВ наголошують, що такою військовою освітою може похвалитися далеко не кожен генерал.