Третій газовий «страждалець»

23.07.2010

У рамках розслідування кримінальної справи щодо вилучення в минулому році 11 млрд. кубометрів газу в компанії «Росукренерго» за ґратами опинилася чергова «жертва» — позавчора Печерський районний суд столиці за клопотанням слідства обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для заступника керівника відділу Енергетичної регіональної митниці Держмитслужби Тараса Шепітька. Нагадаємо, що раніше Феміда надала дозвіл на арешт колишнього голови Державної митної служби Анатолія Макаренка та екс–заступника голови НАК «Нафтогаз України» Ігоря Діденка. Отже, пан Шепітько став третім арештантом у резонансній «газовій» справі.

Рік тому СБУ вже заарештовувала цього митника, щоправда, нардепам від БЮТ вдалося визволити його через суд, а тодішній Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко навіть відзначила Шепітька грамотою. Цього року все повторилося, от тільки суд зайняв позицію слідства.

За словами першого заступника Генпрокурора Віктора Пшонки, дозвіл на арешт Шепітька Печерський райсуд дав строком на два місяці. «Але якщо після закінчення терміну слідство не буде завершено, слідчі будуть ставити питання про продовження терміну перебування заарештованого під вартою», — розповів учора журналістам пан Пшонка. За його словами, «цю кримінальну справу порушено за розкрадання, зловживання», до того ж із позицією слідчих погодився Київський апеляційний суд.