Ігри диктаторів

Ігри диктаторів

Інформаційна війна між Москвою та Мінськом набирає обертів. Колишній найближчий друг Олександр Лукашенко для путінської Росії вже давно став «паршивою вівцею», і Кремль більше не приховує, що хотів би бачити на чолі Білорусі когось більш погідливого. Російські телеканали демонструють антилукашенківські фільми, а «бацька» у відповідь друкує опозиційний «компромат» на Володимира Путіна і заводить дружбу з президентом Грузії Михаїлом Саакашвілі. І це ще далеко не кінець — наступного року в Білорусі відбудуться президентські вибори, тож Москва, насамперед зусиллями прем’єр–міністра РФ Володимира Путіна, сповнена рішучості підготувати білорусам нового «бацьку».

Вибухова енергетика

Вибухова енергетика

Терористи атакували Баксанську ГЕС у Кабардино–Балкарії. Як повідомляє РІА «Новості», вчора о 4:20 ранку за московським часом на станцію увірвалася група невідомих осіб. За даними російської компанії «Русгідро», яка керує цією гідроенергетичною спорудою, нападники вбили двох охоронців (чоловіків віком 41 та 25 років) і поранили двох інших, заклали вибухові пристрої в машинному залі та детонували їх. За різною інформацією, на станції сталося до чотирьох вибухів. Прихопивши автомати вбитих та поранених охоронців, терористи зникли в невідомому напрямку.

Автономія чи життя?

Автономія чи життя?

Робітнича партія Курдистану готова скласти зброю в обмін на ширші політичні та культурні права для турецьких курдів. Як заявив в інтерв’ю Бі–Бі–Сі Мурат Караїлан, лідер цього курдського збройного угруповання, яке веде війну з офіційною турецькою армією, РПК могла б провести роззброєння під наглядом ООН.

Всі статті рубрики