Особливий «регіон»

22.07.2010

Для того, щоб отримати значну фору на місцевих виборах, Партія регіонів придумала чимало новацій. На вибори пускатимуть лише осередки із річною «витримкою», блокам заборонено висувати кандидатів, а кандидатами в мери та «козирні» ради можуть бути лише висуванці партій. Але й сили цього закону виявилося мало! Там, де «неугодні» осередки пролазять через сито вимог і обмежень, вступає в дію закон сили.

Сумський окружний адміністративний суд скасував державну реєстрацію обласної організації «За Україну!» Партія В’ячеслава Кириленка повідомила, що рішення ухвалювалося без повідомлення представників «ЗУ!».

«Влада намагається всіма способами не допустити участі партії «За Україну!» в місцевих виборах. Після ухвалення антиконституційного закону, який забороняє нашій партії взяти участь у виборах по всій території України, влада через суди розпочала скасовувати свідоцтва про державну реєстрацію місцевих організацій, які були зареєстровані більш ніж за 365 днів до виборів», — ідеться в заяві партії.

«За Україну!» констатує, що «такими діями влада повертає в країну диктатуру й згортає громадянські свободи. «Ми заявляємо, що рішення судів щодо скасування реєстрації партійних осередків напередодні виборів є політичним переслідуванням», — йдеться в заяві.