600 років нової Європи

600 років нової Європи

У Польщі урочисто відзначають 600–ту річницю Грюнвальдської битви, перемогу в якій вважають «своєю» і поляки, й білоруси, росіяни, литовці та українці. Ба, навіть кримські татари, адже на боці польсько–русько–литовського війська, очолюваного королем Владиславом ІІ Ягайлом та князем Вітовтом, бився і чималий загін кримськотатарських вершників під проводом хана Джелял–Ед–Діна.

День Перемоги: дубль два

День Перемоги: дубль два

Рада Федерації Росії підтримала закон про встановлення в Росії нової пам’ятної дати — 2 вересня, Дня завершення Другої світової війни, повідомляє агенція ІТАР–ТАКС. Саме цього дня 1945 року був підписаний Акт про безумовну капітуляцію Японії. Підписи під ним від імені ООН поставили всі держави–учасники антигітлерівської коаліції, включно з СРСР.

Анна з шиї — Британії легше

Анна з шиї — Британії легше

Уряд Великої Британії позбавив британського громадянства Анну Чепмен, звинувачену в США у шпигунстві на користь Росії. Після того як її та ще десятьох російських агентів минулого тижня депортували зі США до РФ, рудоволоса Аня, яка після шпигунського скандалу стала справжньою зіркою не лише в Америці та на батьківщині, а й у всьому світі, виявила бажання повернутися жити на більш комфортний Захід. Як колишня дружина громадянина Великої Британії, вона мала британське громадянство і збиралася поїхати до Лондона. Тепер не вийде: мало того, що Британія позбавила її громадянства, так іще й заборонила в’їзд на територію країни. Зрозуміло, що Аннушка є персоною нон грата і для США. Такий подвійний «вовчий білет» майже напевне закриє їй шлях не лише до Об’єднаного Королівства, а й до більшості країн Західної Європи. Вчорашні британські газети подають новину про позбавлення шпигунки британського громадянства під заголовками на кшталт Dosvidaniya Anna.

Третій... не дійшов

Третій... не дійшов

Військово–морські сили Ізраїлю знову намагаються не допустити до берегів Сектору Газа корабель із гуманітарним вантажем — цього разу лівійське судно «Амалфея» («Надія») під прапором Молдови. Як повідомляє «Євроньюз», корабель, який зафрахтував син лівійського лідера Муаммара Каддафі, виплив із грецького порту минулої суботи. На борту — приблизно дві тисячі тонн продуктів харчування, медикаменти та конструкції для зведення каркасних будинків. Окрім того, на кораблі перебувають палестинські активісти, зокрема арабська депутатка парламенту Ізраїлю.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики