НОВИНИ ПЛЮС

15.07.2010

Партактив

Політична сила Юлії Тимошенко піде на вибори як партія» ВО «Батьківщина». Про це вчора заявила на брифінгу сама Тимошенко. «Партія «Батьківщина» буде іти на [місцеві] вибори самостійно, під своєю назвою, яку вона носить вже 11 років», — сказала лідерка.Також вона зазначила, що всі висунення в мери й депутати від її партії будуть робитися на основі «праймеріз» — попередніх внутріпартійних голосувань.

Раніше була інформація, що партія «Батьківщина» візьме назву «Блок Юлії Тимошенко», яка є більш розкрученою. Новий закон забороняє участь у місцевих виборах блокам партій.

Янукович закликав Обаму не забувати Україну

Україна закликає США зберігати відносини стратегічного партнерства між двома країнами за будь–яких обставин. Про це йдеться в посланні Віктора Януковича американському президентові Бараку Обамі. Про зміст листа, як повідомляє російське радіо «Свобода», розповів радник Президента України з питань зовнішньої політики Андрій Фіалко, виступаючи в Інституті Брукінгса у Вашингтоні.

Відділ кадрів

Заступником голови Нацбанку, який займається питаннями нагляду за банками, замість Василя Пасічника призначений Ігор Соркін. Як повідомляє «Інтерфакс–Україна», до цього він працював начальником відділу банківського нагляду в донецькому управлінні НБУ.

* * *

Голова Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк призначив своїм заступником Юрія Чижмаря, який за часів президентства Віктора Ющенка очолював ОДА Тернопільщини. Про це повідомив народний депутат Геннадій Москаль, якого цитує прес–служба «Народної самооборони». Москаль зазначає, що Чижмарь — «соратник Балоги, його ставленик».

Структура уряду

Кабмін своєю постановою ліквідував Державну міграційну службу. Її було створено в 2007 році постановою тодішнього Прем’єра Віктора Януковича відповідно до Плану дій Україна—ЄС, який передбачає існування в Україні спеціального органу у сфері міграції.