Американська Феміда спіймала облизня

Американська Феміда спіймала облизня

Міністерство юстиції Швей­царії не погодилося на екстрадицію славетного кінорежисера, актора, сценариста та продюсера польсько–французького походження Романа Поланського до Сполучених Штатів. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, швейцарський мін’юст мотивував своє рішення тим, що «неможливо з повною впевненістю виключити можливість помилки в поданні про екстрадицію». Офіційний Берн також повідомив, що при винесенні вердикту в цій справі було враховано швейцарські національні інтереси й те, що Поланський відтепер не обмежений у своїх пересуваннях.

Індійський БІБ

Індійський БІБ

У восьми штатах Індії мешкає більше людей за межею бідності, ніж в усіх найбідніших країнах Африки, разом узятих. Такі дані наведено в оприлюдненому вчора Багатовимірному індексі бідності (The Multidimensional Poverty Index), укладеному групою фахівців, які працюють під патронатом ООН при британському Оксфордському університеті та Вашингтонському університеті США. Дані цього дослідження буде враховано у щорічному звіті Організації Об’єднаних Націй про людський розвиток, який буде опубліковано наприкінці жовтня. Цього року підсумковий аналіз стану охорони здоров’я, освіти та інших чинників якості життя на планеті буде «ювілейним» — 20–м.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Жак Фор: Нова влада в Україні демонструє бажання рухатися вперед

Жак Фор: Нова влада в Україні демонструє бажання рухатися вперед

Сьогодні Франція святкує. По всій країні відбуваються бали й масові гуляння, а в Парижі на Єлисейських полях проходить грандіозний військовий парад, подивитися на який звідусіль з’їжджаються люди з найдальших куточків не лише Франції, а й усіх теренів колишньої Французької імперії. 14 липня 1789 року повсталі парижани взяли штурмом ненависну в’язницю Бастилія, поклавши початок Великій французькій революції і зробивши свою країну символом боротьби за свободу. Відтоді в Сені спливло чимало води, але Національне свято 14 липня залишається для французів найбільшим і справді народним, й «УМ» щиро вітає французький народ із цим днем.

Україна — не Франція. У нас різна історія, різні сусіди й різні проблеми. Але, як визнає Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Жак Фор, українці де в чому дуже схожі на французів. Після 1789–го Франція в пошуках найкращого варіанта державного управління змінила не одну систему, і якщо нам вистачить розуму вчитися на чужих помилках, варто звернути увагу на той досвід, яким одна з провідних нині держав Євросоюзу охоче готова поділитися з нашою молодою демократією. Тим паче що, як запевнив «УМ» пан Фор, у Парижі та Брюсселі досі не розчарувалися в європейських перспективах України.

Всі статті рубрики