Виженіть «бандерівців» звідти, не знаємо звідки

Виженіть «бандерівців» звідти, не знаємо звідки

Комуністи не припиняють «тішити» новими випадами проти всього українського. Учора на офіційному сайті Компартії з’явилося повідомлення, що в Міністерстві оборони пообіцяли забрати експозицію про ОУН–УПА з Національного музею історії Великої Вітчизняної війни. Як повідомила прес–служба КПУ, про це йдеться у відповіді Міноборони на відповідний депутатський запит народного депутата, першого секретаря Одеського обкому КПУ Євгена Царькова. «Червоний» парламентарій не так давно звернувся до Прем’єр–міністра Миколи Азарова та міністра оборони Михайла Єжеля з проханням розглянути питання про «неправомірність розміщення в залі Партизанської слави експозиції, присвяченої ОУН–УПА». Аби надати розголосу черговій комуністичній ініціативі, відповідний депутатський запит зачитували на засіданні парламенту.

Новий — нефартовий?

Новий — нефартовий?

Новий «борт №1», основний літак українського Президента, цими вихідними приземлився на летовище у Борисполі. Випробування аеробуса «А–319–115XCJ» завершено, і Віктор Янукович уже ним користується, повідомив начальник Управління держохорони Ігор Калінін. За його словами, після всіх формальностей цей лайнер посів місце «флагмана» у парку літаків державіакомпанії «Україна».

Я багатодітний, у мене довідка є!

Я багатодітний, у мене довідка є!

Наприкінці липня в Україні нарешті почнуть видавати посвідчення багатодітним родинам. Про це «УМ» повідомили в Міністерстві у справах сім’ї, молоді та спорту. Такі «паспорти» дозволять батькам, які виховують троє та більше дітей, а також самим дітям сповна скористатися соціальними пільгами, передбаченими законодавством.

Не рубай легенду!

Не рубай легенду!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

До цього списку переможців Всеукраїнського конкурсу «Національні дерева України» ввійшли 17 видатних зелених велетнів, серед яких дуби, липи, олива і фісташкове дерево в Криму. Загалом Україна може пишатися своїми деревами. У нас досі ростуть дуби, в крону яких ховав свої малюнки Тарас Шевченко. В особливій пошані на Львівщині зростає липа, під чиїми вітами перепочивав у поході Богдан Хмельницький. Нині селяни не просто обгородили її, а й почепили на стовбурі ікону Матері Божої та вишиті рушники. Тож саме це дерево й посіло перше місце у номінації «Меморіальне дерево».

Повним приводом на допомогу

Повним приводом на допомогу

Сьогодні «Клуб позашляхових пригод» вирушить у чергову рятувальну експедицію на Захід України. Проект під назвою X–territory доставить провізію та медикаменти селам, які опинилися відрізаними від цивілізації внаслідок повені. «Насправді, в Україні дуже багато таких місць, зв’язок з якими порушено й невідомо коли буде налагоджено. Ці люди часто не мають навіть телевізора. Зрозуміло, в разі негоди вони постраждають найбільше. Цього разу експедиція відбудеться під егідою українського Червоного Хреста», — розповів президент клубу Дмитро Ковальов.

Кривава ніч у палаті №5

Кривава ніч у палаті №5

Надзвичайна подія сталася у Рівненській обласній психіатричній лікарні № 2, яка розташована в селі Орлівка Сарненського району. 39–річний пацієнт на ім’я Григорій посеред ночі відірвав від ліжка металеве бильце і вбив ним двох хворих, які були з ним у палаті, ще трьох — травмував. Двох травмованих госпіталізували в реанімацію, третього — у травматологію. Один із потерпілих невдовзі там помер.

У Європу через вагончик

У Європу через вагончик

Нота протесту з’явилася після відвертого «забивання» на проблему львівської влади всіх рівнів. «Міні–сицилію» зі своїми законами, на яку перетворилася територія під приміщенням консульства, що на вулиці Сміливих, правоохоронці вперто не помічали. Влада, ніби змовившись, перекидала проблеми зі злочинним угрупованням із хворої голови на здорову — мовляв, раз консульство польське, то нехай поляки й розбираються. І це попри те, що вулиця попід консульством територією консульства не є, тому має контролюватися українською Фемідою. Натомість там заправляють місцеві спритники, які «залагоджують» увесь комплекс візових питань — від місця в черзі до отримання багаторазової візи. Приміром, аби не стояти півдоби, «зручне» місце у черзі можна придбати за 400—500 гривень.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики