Моринці без лікарні?

Моринці без  лікарні?

Село Моринці Звенигородського району Черкаської області може залишитися без дільничної лікарні: на її утримання в цьогорічному бюджеті не вистачає 180 тисяч гривень. Тож чиновники заговорили про те, аби переобладнати сільську лікарню, котра нині обслуговує чотири тисячі селян, під звичайну амбулаторію.

А взимку — лавочки з підігрівом

А взимку — лавочки з підігрівом

Цікава «штука» має з’явитися вже до кінця цього року в одному з найпопулярніших місць відпочинку тернополян — гідропарку «Топільче». На дамбі, що відділяє парк від славнозвісного тернопільського ставу, нинішній міський голова Роман Заставний свого часу планував спорудити невелику гідроелектростанцію, за допомогою якої можна було б освітлювати прилеглий житловий мікрорайон. Наразі цікава ідея виявилася заскладною для втілення (зокрема, фінансово), тож вирішили спочатку апробувати її мініатюрний варіант, виготовлення і встановлення якого міський голова Тернополя взявся фінансу­вати з власної кишені.

З доби Арабського Халіфату

З доби Арабського Халіфату

Кілька пакунків із золотими та срібними монетами виявили правоохоронці в особистих речах пасажира потяга «Москва—Хмельницький» під час традиційного огляду на митному посту «Конотоп». 103 срібні та золоті монети 38–річний росіянин віз до Києва. Що хотів із ними робити, поки не розповідає. Затриманий ніде не працює і відрекомендувався колекціонером, хоча серед збирачів старовини жодним чином не «засвічений». Найшвидше, вважають працівники Сумського управління СБУ, мав намір обміняти чи продати предмети нумізматики.

Чернігову від заслужених

Чернігову від заслужених

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відтепер Чернігів має повний набір офіційних символів — герб, прапор і гімн. Останній затвердили на 51–й сесії депутати Чернігівської міськради. За інформацією начальника управління культури міської ради Олега Васюти, для участі у конкурсі на найкращий гімн територіальної громади міста надійшло 26 творів. Серед учасників конкурсу були відомі в місті й за його межами митці, такі, наприклад, як автор знаменитої «Козачки» Микола Збарацький та поет Станіслав Реп’ях.

Ненадійне «крило»

Ненадійне «крило»

У селі Куликівське Бердянського району 38–річний мешканець Горлівки, що на Донеччині, ледь не поплатився життям за надмірний ризик у повітроплаванні. Відпочивальник надумав стрибнути з високого берега в Азовське море з парашутом типу «крило».

Всі статті рубрики