До бекону не доросли

07.07.2010

Негода, що розгулялася серед ночі у селі Самгородок Смілянського району на Черкащині, призвела до біди на місцевій свинофермі товариства «Контрейд». Через грозу відключилася електроенергія і в приміщенні перестали працювати кондиціонери. Тож 236 підсвинків задихнулися. Збитки сягнули більше 150 тисяч гривень.

Люди в селі розповідають, що коли зникло світло, то один корпус працівники підключили до дизеля. Чому другий корпус не підключили — невідомо. «Тварин вивезли у сусідню Макіївку на скотомогильник. Хто за це відповідатиме, не знаємо», — розповідає «УМ» одна з мешканок села Самгородок.

У Самгородку свинокомплекс орендує фермер із Німеччини — 50–річний Крістіан. Разом із 24–річним сином Генріхом вони вирощують там одну тисячу свиней, 150 із яких — свиноматки. На німця працює десять селян. За словами місцевих людей, на свинокомплексі дивовижна чистота — аж до блиску, всі працівники — в білих халатах, а сама технологія вирощування поросят комп’ютеризована.

Після інциденту власник свиноферми взяв на роботу електрика. Працівники ж комплексу втішаються, що хазяїн нікого не звільнив, хоча й дуже сердився на своїх підлеглих...