НОВИНИ ПЛЮС

07.07.2010

Кандидати на звільнення

Сьогодні відбудеться позачергове засідання Ради нацбезпеки та оборони, на якому обговорюватимуть ситуацію, що склалася у Збройних силах. За інформацією «Дзеркала тижня», підсумком засідання може бути рішення про відставку міністра оборони Михайла Єжеля. Приводом для відсторонення керівника МО стало невдоволення Президента Віктора Януковича станом справ у Збройних силах за підсумками візиту до Криму 2—4 липня. Зокрема, під час відвідування аеродрому «Бельбек» глава держави дізнався, що з 20 винищувачів бригади в повітря може піднятися лише один.

* * *

Народні депутати від опозиції зареєстрували проекти постанов про відставки голови СБУ Валерія Хорошковського, віце–прем’єрів Володимира Сівковича та Сергія Тігіпка, міністра палива та енергетики Юрія Бойка, міністра економіки Василя Цушка.

Нова посада Семиноженка

Екс–віце–прем’єр Володимир Семиноженко позавчора отримав призначення на голову Державного комітету з науки, інновацій та інформатизації. «Там його місце. Там від буде більш ефективний», — прокоментувала офіційну позицію Партії регіонів депутатка Олена Бондаренко в ефірі «5–го каналу», додавши, що прийнято рішення «про ліквідацію посади віце–прем’єра з гуманітарних питань як такої».

Сам Семиноженко в інтерв’ю газеті «Коммєрсант–Україна» сказав, що його відставка «свідчить про наявність певних проблем у коаліції. Усе стане зрозуміло з того, як події розвиватимуться далі».

Резонансні проекти рахують восени

Податковий кодекс не буде прийнятий Верховною Радою до кінця поточної сесії. Таку думку озвучила депутатка від ПР Олена Бондаренко на «5–му каналі». За її словами, до проекту Податкового кодексу подано 5357 поправок — «усі подавали, 160 депутатів із різних фракцій. Це означає, що і опозиція, і коаліція працюють спільно над цим документом». Депутатка уточнила, що «якщо в середньому взяти на кожну поправку хоча б по хвилині», то Рада повинна має відпрацювати «без перерви вісім тижнів».

Також у понеділок спікер Володимир Литвин повідомив, що ВР відклала на осінь рішення щодо іншого резонансного проекту — закону про масові зібрання.