НОВИНИ ПЛЮС

06.07.2010

Янукович у Казахстані

Президент Віктор Янукович 5–6 липня перебуває в Казахстані. Згідно з анонсом, «головними темами візиту є енергетичні проблеми». Але справжня підстава для поїздки, очевидно, криється у дні народження президента Нурсултана Назарбаєва та ювілейних святкуваннях — сьогодні глава Казахстану відзначає 70–річчя.

Вибори–2010

На проведення місцевих виборів, запланованих на 31 жовтня, знадобиться понад 1 млрд грн. Таку калькуляцію озвучив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

«Беркут» звинувачує журналіста

Командир полку «Беркут» Володимир Александров просить порушити кримінальну справу стосовно журналіста «Нового каналу» Сергія Кутракова. Про це йдеться у скарзі Александрова до Шевченківського райсуду м. Києва на порушення прокуратурою кримінальної справи за фактом умисного перешкоджання професійній діяльності журналіста Кутракова. Ідеться про інцидент 8 квітня в Українському домі — прокуратура встановила, що кореспондент «Нового каналу», виконуючи редакційне завдання, знімав сюжет про відкриття фотовиставки «Волинська різанина», а правоохоронці перешкоджали не лише націоналістам, а й журналістам. Тепер командир полку «Беркут» просить суд скасувати постанову про порушення справи проти міліціонерів і відкрити справу відносно Кутракова за п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема за хуліганство; передачу або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка є власністю держави; опір представникові влади тощо.

Яценюк та інтернет

Арсеній Яценюк закрив усі свої блоги через хакерську атаку, повідомляє прес–служба «Фронту змін» і просить «вважати недостовірною всю інформацію, яка останнім часом розміщувалася на цих блогах». При ближчому розгляді з’ясувалося, що доступ до акаунтів Яценюка у мережах Twitter, LiveJournal, YouTube, Facebook мають люди, які працювали на Яценюка ще під час президентської кампанії.

Непогашені кредити віце–міністра

Колишній заступник міністра юстиції Євген Корнійчук — зять голови Верховного Суду Василя Онопенка — відмовляється сплачувати заборгованість за кредитними договорами у розмірі 4,73 млн. доларів. Про це йдеться у позовній заяві приватного АТ «Сведбанк Інвест» від 16 березня до Корнійчука, повідомляє УНІАН. Сам екс–віце–міністр каже, що «не укладав ніяких кредитних угод із «Сведбанк Інвест», це якась помилка».