Хто тиснув по п’ять разів?

06.07.2010

Партія «Наша Україна» пропонує створити в парламенті тимчасову слідчу комісію для розслідування ситуації з голосуванням за проект закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики. «У ніч на 2 липня 2010 року правляча коаліція здійснила нахабну фальсифікацію голосування парламенту. Без будь–якої гласності, при припиненій трансляції телеканалу «Рада», опівночі не більше ніж 50 «кнопкодавами» з коаліції був ухвалений закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики», — йдеться у заяві «НУ».

На думку «нашоукраїнців», купка представників однієї сили здійснила спробу узурпації влади в єдиному органі законодавчої влади. І проголосували за закон, який суперечить національним інтересам України. «Реалізація цього акту загрожує самим основам існування Української держави, завдає шкоди державному суверенітетові, територіальній цілісності і недоторканності України. Адже вилучення пунктів про інтеграцію в НАТО ставить під загрозу безпеку нашої держави», — вважають у «НУ».

«Нашоукраїнці» наголошують, що 2 липня було порушено низку положень Конституції, зокрема, про те, що народний депутат має боронити суверенітет і незалежність країни, засідання парламенту проводяться відкрито, а депутати голосують особисто. «Недаремно у народі кажуть, що усі чорні справи робляться під покровом ночі».

Народний депутат Андрій Парубій вважає, що закон про засади внутрішньої та зовнішньої політики, ухвалений парламентом, — це закон залежної держави. «Опівнічний фарс із голосуванням ще раз засвідчив, що теперішня українська влада нехтує Конституцію, працює не на національні інтереси України, а обслуговує інтереси Росії», — підкреслив Парубій.