Слух від батьків

Слух від батьків

Чому в людей, які добре чують, народжуються діти з вадами слуху? Це запитання і досі залишається переважно без відповіді. Лише в поодиноких випадках лікарі можуть встановити причину глухоти немовляти. І це при тому, що ураження слуху, за статистикою, трапляється набагато частіше, ніж інші вроджені вади. А ще ж дитя може втратити слух через хворобу, навіть уже почавши говорити. Проблеми зі слухом у дитини зазвичай помічають доволі пізно, і це неприємне «відкриття» шокує батьків та на деякий час виводить їх із життєвої рівноваги. Тим часом, із кожним прожитим місяцем навчити дитину чути і говорити стає все складніше. А батьки, які мали б допомогти своєму беззахисному нащадкові, часто не знають, що чинити, до кого звернутися, з чого почати...

Відпочинок із відстрочкою

Відпочинок із відстрочкою

Як відомо, команда Януковича, попри власні обіцянки, вирішила підвищувати пенсійний вік для жінок. Він має зрости поступово — з 2012–го до 2021 року, на півроку щороку. Із часом планується довести пенсійний вік українських жінок до 60 років. Щоб було, як у Європі.

Під одну гребінку

Під одну гребінку

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Українці ще не оговталися від весняних «справедливих» перерахунків пенсій, як на порозі чергова «радість»: із 1 липня мінімальна пенсія збільшується аж на... три гривні — із 706 до 709 гривень. Щомісяця отримуючи від держави кровно зароблене, більшість українських пенсіонерів замислюється: невже це все, що я заробив за своє життя, важко працюючи? Перерахунки, зроблені після приходу до влади команди Януковича, виявилися черговим пенсійним обманом (хоч і обіцяли справедливе нарахування, залежно від стажу та заробітку). Після масових перерахунків пенсій з 1 січня 2010 року зрівнялівка в пенсіях звичайних «чорних» українських пенсіонерів ще більше поглибилася — бо той, хто важко трудився і хто не працював, часто мають відтепер майже однакову пенсію. Розрахунок — справедливий, нічого не скажеш: особа, яка жодного дня не працювала, отримала у травні 2010 року доплату до пенсії майже 300 гривень. Натомість ті, хто надривався по 50 років, могли не отримати жодної гривні доплати, бо розмір їхньої пенсії після перерахунку виявлявся... меншим, ніж до нього.

Всі статті рубрики