НОВИНИ ПЛЮС

03.07.2010

Новий посол у Росії

Новим послом у Росії Президент Віктор Янукович учора призначив Володимира Єльченка. Глава держави провів зустріч із ним за участю міністра закордонних справ Костянтина Грищенка. Янукович висловив упевненість, що діяльність нового посла України в РФ буде ефективною та успішною, а запорукою цього є досвід роботи Єльченка як кадрового дипломата, чиновника МЗС. До останнього часу він був послом в Австрії, у 2003—2005 роках — першим заступником міністра. «Росія — стратегічний партнер України, з яким треба будувати відносини відповідним чином, тож робота посла України в Росії, безумовно, матиме свої особливості», — зазначив Президент.

Справа Лозинського

Генпрокуратура передала до суду кримінальну справу, виділену зі справи щодо екс–нардепа від БЮТ Віктора Лозинського, за обвинуваченням колишнього співробітника міліції Кіровоградської області і його співучасника. Ідеться про колишнього начальника сектору карного розшуку кримінальної міліції Голованівського райвідділу УМВС Кіровоградщини. Встановлено, що в листопаді 2008 року він зі співучасником викрали та незаконно позбавили волі громадянина і завдали йому легких тілесних ушкоджень, незаконно заволоділи автомобілем іншого чоловіка, вимагали майно у потерпілих. Справу направлено до Апеляційного суду Кіровоградської області для визначення підсудності.

Раніше Печерський районний суд Києва продовжив до 2 липня арешт Лозинського, обвинуваченого в умисному вбивстві в Голованівському районі громадянина Валерія Олійника.

Хорошковський вибачився перед Гудзяком

Глава СБУ Валерій Хорошковський вибачився перед ректором Українського католицького університету о. Борисом Гудзяком. Про це заявила заступник голови адміністрації Президента Ганна Герман, уточнивши, що Хорошковський цими днями побував у Католицькому університеті і зустрічався з ректором; Гудзяк прийняв вибачення.