НОВИНИ ПЛЮС

01.07.2010

Дипкорпус

Президент підписав указ про звільнення Ігоря Харченка з посади посла України у Великій Британії та Ігоря Прокопчука — з посади посла в Литві. Прокопчука призначено постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні, послом у Бельгії — Ігоря Долгова, в Ізраїлі — Геннадія Надоленка. Заступник міністра закордонних справ, куратор євроінтеграційного напряму Костянтин Єлісєєв став представником України при Євросоюзі.

МЗС вказало міжнародним фондам їхнє місце

Заступники міністра закордонних справ Руслан Демченко та Павло Клімкін за дорученням глави МЗС Грищенка провели бесіди з представниками посольств Росії, США, Німеччини та Польщі на тему роботи некомерційних фондів, що координуються відповідними амбасадами. Як повідомила прес–служба МЗС, заступники «звернули увагу очільників дипломатичних установ США, Росії, Німеччини та Польщі на важливість неухильного дотримання неурядовими організаціями своїх статутних завдань та законодавства України», при цьому відзначивши внесок фондів «Відродження», Фрідріха Еберта, Конрада Аденауера, Стефана Баторія на загальноукраїнському та регіональному рівнях.

Бесіди відбулися після затримання в аеропорту керівника українського офісу Фонда Аденауера (ФРН) Ніко Ланге, який критично оцінює дії команди Віктора Януковича.