«Зелені» гектари

26.06.2010

Інформація про те, що на Вінниччині при одержанні хабара затримали одного з міських голів, з’явилася в інтернеті буквально через кілька годин після операції, однак точнішу географічну прив’язку оперативні служби розсекречувати відмовились. Як встановила «УМ», ідеться про місто Немирів, відоме у світі розкрученою горілчаною компанією.

Ласим шматком, на якому намагався заробити ліву «копієчку» головний посадовець місцевої влади, став майданчик площею півтора гектара. Територія вільною не була — на ній розташовувались споруди акціонерного товариства, яке недавно збанкрутувало, тому продукцію не випускало. Без згоди користувача нагріти руки на земельній ділянці було б непросто, тому, за інформацією оперативників, міський голова «взяв у долю» керівника підприємства. Уже разом вони домовилися з іншим місцевим підприємцем, що передадуть йому ділянку в оренду з правом подальшої приватизації. За послуги чоловік мав розплатитися круглою сумою готівки.

Гроші в сумі 1 млн. 850 тис. грн. (якщо перерахувати на долари, то вийде близько 230 тисяч) змовники отримали в четвер наприкінці робочого дня просто в кабінеті міського голови. Однак винести не встигли — за порогом їх чекали співробітники міліцейського підрозділу з боротьби з економічною злочинністю. Зараз обох підозрюваних затримали, з ними проводять слідчі дії, оскільки за даним фактом прокуратура області порушила кримінальну справу.