Під звуки танго й сальси

Під звуки танго й сальси

Як не дивно, для збірної Франції, чемпіона світу 1998 року, провальний виступ у ПАР не став найгіршим за її історію участі в фінальних частинах «мундіалів». Достроковий виліт із турнірів такого рівня в «галльських півнів», враховуючи нинішню невдачу, траплявся вже тричі, і щоразу в ці неврожайні роки французи закінчували змагання з однією нічиєю та двома поразками. У 1966–му французи відзначилися двома голами, а у 2002–му — навіть не забили жодного м’яча. Тож позавчора Флоран Малуда, можна сказати, врятував «триколірних» від повторення «сухої» ганьби восьмирічної давнини. Щоправда, остання ганьба — вона завжди найдошкульніша. Надто ж якщо врахувати, що ще жодного разу збірну Франції не супроводжувало стільки скандалів, як тепер.

«...То хоч зігріємося!»

«...То хоч зігріємося!»

Ранній виліт збірної ПАР — до речі, це вперше господарі не потрапили у «плей–оф» — навряд чи особливо вплине на відвідуваність матчів чемпіонату світу. Адже основну масу фанатів, присутніх на трибунах, становлять гості з Європи, Південної та Центральної Америк. За попередніми даними ФІФА, на «мундіаль» до ПАР, аби підтримати своїх співвітчизників, завітали 450 тисяч туристів із–за кордону. З них лише 10 тисяч — з інших країн Африки. Проте міністр закордонних справ країни–господарки Нкосазана Дламіні–Зума повідомила, що гості все їдуть, і статистика поліпшується: після початку турніру додалося ще 200 тисяч візитерів. Лави вболівальницької армії поповнюються й далі передусім любителі футболу та пригод із Великої Британії, Німеччини, США та Бразилії.

Дебют що треба!

Дебют що треба!

Останнім часом в українському тенісі, схоже, намітилося зміщення своєрідного центру тяжіння від дівчат до чоловіків. Ми вже звикли чекати успішних виступів від сестер Бондаренко, однак зараз Олена й Катя разом із партнерками по збірній України переживають певну кризу. А от Сергія Стаховського й К° у цьому році, що називається, «поперло». Щоправда, турніри АТР наразі виграє лише лідер нашої команди, але поява в першій сотні провідних тенісистів планети Олександра Долгополова та Іллі Марченка вселяє оптимізм. Власне, це підтвердили й позавчорашні матчі на Уїмблдоні.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики