Дебют що треба!

24.06.2010

Останнім часом в українському тенісі, схоже, намітилося зміщення своєрідного центру тяжіння від дівчат до чоловіків. Ми вже звикли чекати успішних виступів від сестер Бондаренко, однак зараз Олена й Катя разом із партнерками по збірній України переживають певну кризу. А от Сергія Стаховського й К° у цьому році, що називається, «поперло». Щоправда, турніри АТР наразі виграє лише лідер нашої команди, але поява в першій сотні провідних тенісистів планети Олександра Долгополова та Іллі Марченка вселяє оптимізм. Власне, це підтвердили й позавчорашні матчі на Уїмблдоні.

У вечірньому поєдинку Олександр Долгополов, котрий утримує звання першої ракетки України, не залишив шансів швейцарцеві Марко К’юдінеллі — 6:4, 6:3, 6:3. Трохи раніше, як уже писала «УМ», інший дебютант Уїмблдону — Ілля Марченко — пройшов у друге коло, оскільки його суперник, німець Беррер, знявся після двох програних сетів через проблеми зі здоров’ям. Травма завадила й Стаховському: на початку третьої партії Сергій удруге викликав лікаря і, порадившись із ним, прийняв рішення не продовжувати гру. Сподіватимемося, що Стах відновиться до зустрічей парного розряду, де він виступатиме зі словаком Лукашем Лацком. А в одиночному розряді на двох українців сьогодні чекає серйозне французьке випробування: Долгополов зіграє із Жо–Вільфредом Тсонга (10–й номер посіву), а Марченко — із Жилем Сімоном (26).

А на матч Енді Мюррея (4) проти фіна Ніємінена сьогодні має завітати британська королева Єлизавета ІІ. У вівторок шотландець у трьох сетах «розібрався» з чехом Гаєком. Хоча сенсацій того дня в Лондоні не бракувало. Слідом за переможницею недавнього відкритого чемпіонату Франції, італійкою Франческою Ск’явоне (5), вилетіла і її суперниця по фіналу «Ролан Гарроса» Саманта Стосур (6). Австралійка сенсаційно поступилася естонці Каї Канепі, яка пробилася до основної сітки через кваліфікацію, — двічі по 4:6.

Уперше з «Ролан Гарроса» 2005 року програв у стартовому колі на турнірах серії «Великого шолома» Фернандо Вердаско (8). Іспанець не встояв перед подачами італійця Фабіо Фоньїні, який святкував успіх лише у другому з восьми своїх матчів на трав’яних кортах — 6:7, 2:6, 7:6, 4:6. Втратили чоловіки ще двох сіяних іспанців: Ферреро (14) поступився бельгійцю Маліссу, а Альмагро — італійцеві Сеппі. Також раніше очікуваного припинили боротьбу двоє фаворитів під натиском словацьких майстрів ракетки: кіпріота Маркуса Багдатіса (24) у чотирьох партіях здолав Лацко, а чешку Люцію Шафаржову (25) — Домініка Цибулкова.

Учора ввечері Олена Бондаренко (28) вийшла на зустріч другого кола з представницею США Варварою Лепченко. Цей матч закінчився після підписання «УМ» до друку.