НОВИНИ ПЛЮС

22.06.2010

Приїхала місія МВФ

Учора в Україну прибула нова місія Міжнародного валютного фонду. У Києві вона до 28 червня. Планується обговорення проекту нової програми співпраці України й МВФ. Вона передбачає виділення кредиту в розмірі до 19 млрд. дол. на два з половиною роки.

Справа «колядника» — у Верховному Суді

Кримінальну справу екс–голови Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича направлено до Верховного Суду для визначення підсудності. Про це повідомила прес–служба Генпрокуратури. Заступник Генпрокурора Віктор Пшонка затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі за обвинуваченням Зварича в отриманні хабарів в особливо великих розмірах та одного із суддів цього ж суду — у посібництві в отриманні хабарів.

Нагорода для Кучми

Президент Віктор Янукович нагородив орденом княгині Ольги I ступеня дружину екс–Президента Людмилу Кучму. Глава фонду соціального захисту матерів і дітей «Україна — дітям» 19 червня відзначила 70–річчя.

Відділ кадрів

Янукович призначив Миколу Маломужа радником Президента України (поза штатом). Напередодні глава держави звільнив Маломужа з посади голови Служби зовнішньої розвідки.

Вибори–2010

Законопроект про вибори до місцевих рад, запропонований Партією регіонів, передбачає радикальне скорочення тривалості виборчої кампанії. Як повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на свої джерела, «регіонали» прагнуть провести кампанію за 50 днів, а не 90, як передбачено чинним законодавством. Обрана ними дата голосування – 31 жовтня.

«Стоп цензурі!»

«5–й канал» відкрив в інтернеті «гарячу лінію» для журналістів «Час свободи». Телеканал закликає медійників звертатися на лінію в разі перешкоджання їх професійній діяльності. «Наша аналітична служба збиратиме ці факти, інформація буде озвучена в ефірі «5–го каналу», запитання щодо проблем медіа на місцях будуть ставитися в інтерв’ю з представниками влади та опозиції», — зазначено на сайті.