Низько в голови — корисно в спину

19.06.2010
Низько в голови — корисно в спину

Без подушки і сни солодкі. (Фото автора.)

У дитсадку «Червона шапочка», що в селі Білозір’я Черкаського району, зовсім немає подушок. Діти так і сплять без них, тож давно позвикали до цього. Сон без подушки, кажуть працівники дошкільного дитячого закладу, рятує малюків від сколіозу. Такий сон малечі — тільки на користь, стверджують і тамтешні медики.

Ідея вкладати спати дітей без подушок виникла у завідуючої дитсадком Любові Думанецької десять років тому. «Наші старенькі подушки були вже не надто зручні та м’які. Дивлюся, під час денного сну наші дітки лежать скоцюрбившись. І це по дві години щодня! Подумала: так і до сколіозу недовго», — пригадує «УМ» Любов Василівна.

Спочатку, каже вона, бувало, дехто з дітлахів навіть не хотів іти в дитсадок, бо, там, мовляв, нема подушок. Але батьків, які вирішили свою в садочок принести, вихователям вдалося переконати, що, коли дитина спить, не сутулячись, це добре для її хребта.

Тепер у «Червоній шапочці» подушок немає ні в кого зі 155 дітей. А деякі малюки вже полюбляють спати без подушки навіть удома.

А не так давно в «Червоній шапочці» завели півтораметрового «крокодила». На шматок тирсоплити у формі алігатора, який пофарбували в зелений колір, набили пробки від пляшок. Малеча любить ходити по «крокодилу», а така гра — непогана корекція їхніх стоп.