Москва без баранів і вишиванок

Москва без баранів і вишиванок

Незабаром «понаєхавшим» у столицю великої путінської Росії доведеться складати своєрідний іспит на право проживання в Білокам’яній. Власне, охочим принаймні попрацювати в Москві й раніше доводилося нелегко: ледве не на кожному кроці міліціонери «вимагали реєстрацію» (себто перевіряли паспорти на предмет наявності відповідної печатки) або щонайменше хабар за її нестачу. А то й побити могли.

Скажена вода

Скажена вода

Щонайменше 15 людей загинули, ще десятеро зникли безвісти внаслідок потужних повеней на південному сході Франції. «Річки як показилися — такої бурхливої води ми ще не бачили», — розповідають перелякані місцеві мешканці.

Обама про пляму

Обама про пляму

Америка досі потерпає від найбільшої у своїй історії екологічної катастрофи. Днями президент США Барак Обама знову відвідав південні штати, які постраждали від виливу нафти в Мексиканській затоці. Саме цій темі була присвячена переважна частина його першого телезвернення до американської нації, з яким глава Білого дому виступив позавчора ввечері за київським часом. Досі за весь час перебування на посаді президента Обама ще не звертався до народу з Овального кабінету, звідки американські лідери «виходять в ефір» тільки в дуже важливих або трагічних для країни випадках.

І Фріц, і Ваня — окупанти

І Фріц, і Ваня — окупанти

Парламент Литви доповнив кримінальний кодекс статтею, яка передбачає відповідальність за схвалення, заперечення чи применшення значення злочинів не лише нацистської Німеччини, а й Радянського Союзу. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, відповідно до ухвалених поправок, особі, яка публічно схвалює агресію СРСР проти Литви, геноцид чи інші злочини проти людства, загрожує штраф або арешт. Максимальне покарання за цією статтею — позбавлення волі терміном на два роки. Причому відповідальність за такі дії передбачено як для фізичних, так і для юридичних осіб.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики