«Я не хочу бачити не українців»

17.06.2010

Учора прес–конференція лідера громадської ініціативи «Оновлення країни» Валентина Наливайченка в Тернополі почалася із хвилини мовчання, ініційованої ним для вшанування пам’яті репресованих і всіх невинно убієнних українців. Емоційний поштовх цьому дало відвідання екс–головою СБУ місць, пов’язаних із визвольною боротьбою середини минулого століття, зокрема, колишньої катівні КДБ у райцентрі Бережани.

Новобранець великої політики ще раз заявив, що головним напрямом роботи очолюваної ним організації буде відстоювання незалежності України. Констатувавши, що зараз Україна рухається в неправильному напрямку, що влада загрузла в корупції і не вирішує проблеми людей, а в опозиції — «гризня і боротьба між клубами вождів», Валентин Наливайченко запевнив, що «Оновлення країни» збирається займатися конкретними справами задля підвищення добробуту народу, боротися з корупцією та свавіллям чиновників.

Відповідаючи на запитання, на кого він збирається опиратися в регіонах, Валентин Наливайченко відповів: не на місцевих партійних вождів і професійних політиків, а передусім на справжніх патріотів. А кого він зовсім не хоче бачити у лавах «Оновлення країни» — то це «не українців». Тут же Наливайченко представив журналістам координатора «ОК» на Тернопільщині — керівника громадсько–політичного об’єднання «Українська справа» Олега Вітвіцького, чия політична діяльність тісно пов’язана з Конгресом українських націоналістів.