Вибрати не можна тільки Батьківщину...

12.06.2010
Вибрати не можна тільки Батьківщину...

Барельєф Василя Симоненка ледь видно за ресторанною терасою. (Фото автора.)

У Черкасах укотре «вшанували» поета Василя Симоненка. І знову на тій самій вулиці Хрещатик, де міська влада вже 20 років безрезультатно силкується звести пам’ятник автору відомих рядків «Можна все на світі вибирати, сину...».

Правда, цього разу до пам’ятки архітектури, в якій міститься редакція обласної газети «Черкаський край», де Василь Симоненко працював журналістом і нині є кімната–музей поета, з дозволу чиновників міської архітектури прибудували... терасу ресторану. Її змонтували просто на тротуарі, за кілька сантиметрів від барильєфа поета.

«З нами це ніхто не погоджував. І хоча «Черкаському краю» належить 50 відсотків цієї будівлі, про прибудову я дізнався, як і всі черкащани, коли тимчасові конструкції почали зводити», — обурюється редактор газети Сергій Халупінський.

За його словами, власники ресторану запевняють, що мають усі необхідні дозволи на розміщення тераси. Тож редактор обласної газети щиро дивується, як можна було передати у приватну власність частину архітектурної пам’ятки. Аби захистити музей Василя Симоненка, депутати Черкаської обласної ради вже звернулися до обласної прокуратури та міліції з проханням відмінити дозвіл на розміщення виносного майданчика ресторану.