«Азаров, сідайте — «двійка» з плюсом!»

«Азаров, сідайте — «двійка» з плюсом!»

Європейська бізнес–асоціація оприлюднила своє дослідження перших 100 днів роботи уряду Миколи Азарова. Підприємці аналізували дії чиновників за сімома критеріями: подолання корупції, судова реформа, земельна реформа, валютне регулювання, компенсація ПДВ, спрощення митних процедур, технічні бар’єри в торгівлі.

Антигерої знову в строю

Антигерої знову в строю

Голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко — єдиний із «губернаторів», який втримався на своїй посаді після обрання Президентом Віктора Януковича. Цьому сприяло кілька факторів. По–перше, Хоменко — креатура свого земляка, екс–спікера ВР Івана Плюща, і, кажуть знаючі люди, саме утримання своєї людини на посаді очільника Чернігівщини було однією з умов переходу Плюща до коаліції «тушок». По–друге, неузгодженість між «регіоналами», які не змогли визначитися з єдиною кандидатурою на посаду нового голови ОДА. І ще варто враховувати, що Володимир Хоменко відзначився як послідовний опонент БЮТ — мав особистий конфлікт з одіозним нардепом від Блоку Тимошенко, чернігівцем Олегом Ляшком, котрий неодноразово погрожував «губернатору» звільненням із посади.

50–річний Володимир Хоменко вміє виконувати поставлені завдання — чого вартий тільки орден «За заслуги» І ступеня, отриманий від Президента Ющенка за розбудову Батурина. А що стосується політичних вподобань, то їх можна й змінити разом із «лінією партії». Якщо в 2007 році в. о. голови ОДА Володимир Хоменко певний час очолював обласний виборчий штаб «НУНС», то вже 24 квітня цього року його можна було побачити на з’їзді Партії регіонів.

«Ти брав мільйон?!»

«Ти брав мільйон?!»

У депутатському запиті колишній БЮТівець Григорій Омельченко звернувся до Генпрокурора Олександра Медведька з вимогою відреагувати на заяву Юлії Тимошенко, в якій вона 4 червня, зокрема, зазначила: «За входження до коаліції дають мільйон доларів одразу, а потім 25 тисяч доларів платять щомісяця. Всі депутати цю ставку знають». Тож нардеп пропонує Генпрокуратурі взяти «письмові пояснення від Юлії Тимошенко та народних депутатів із фракцій «Блоку Юлії Тимошенко» та «Наша Україна — Народна самооборона», які ввійшли до коаліції Верховної Ради, для з’ясування, чи отримали вони по мільйону доларів і чи платять їм по 25 тисяч доларів щомісяця».

«Азаров, сідайте — «двійка» з плюсом!»

«Азаров, сідайте — «двійка» з плюсом!»

Європейська бізнесасоціація оприлюднила своє дослідження перших 100 днів роботи уряду Миколи Азарова. Підприємці аналізували дії чиновників за сімома критеріями: подолання корупції, судова реформа, земельна реформа, валютне регулювання, компенсація ПДВ, спрощення митних процедур, технічні бар’єри в торгівлі.

Всі статті рубрики