Ні кроку назад

Ні кроку назад

Чотири золоті та одну бронзову нагороду привезли наші боксери з попереднього чемпіонату Європи серед аматорів, що відбувся два роки тому в Ліверпулі. Тоді наші хлопці посіли перше загальнокомандне місце, обігнавши росіян за рахунок більшої кількості «золота». Тепер, на Євро–2010 у Москві, загальний український ужинок медалей точно буде не меншим. До півфінальних поєдинків у своїх категоріях пробилося п’ятеро наших бійців, а це значить, що навіть у випадку наступної невдачі принаймні бронзова нагорода гарантована для кожного.

Футбол під прикриттям

Футбол під прикриттям

Учора ввечері на стадіоні «Орландо» в Соуето — горезвісному кримінальному передмісті Йоганнесбурга — відбулася церемонія відкриття чемпіонату світу. А за два дні до старту «мундіалю» тут же, в Йоганнесбурзі — найбільшому місті Південної Африки, почався 60–й конгрес ФІФА, який зібрав представників 208 національних федерацій. На відкритті форуму президент ПАР Якоб Зума зачитав послання колишнього глави держави, 91–річного Нельсона Мандели. Легендарний борець за права чорношкірих підкреслив: «Чемпіонат світу–2010 — набагато більше ніж гра. Ця подія символізує силу футболу, який може примирити людей, незалежно від кольору шкіри, політичних поглядів, віросповідання та мови».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Маркіян Івашко: Кожен спортсмен повинен бути воїном

Маркіян Івашко: Кожен спортсмен повинен бути воїном

Перефразовуючи відомий вислів французького монарха Людовіка XVIII «точність — ввічливість королів», можна сказати, що стрільба з лука — справа спортивних аристократів. І справді, в цьому стародавньому виді спорту зійти на п’єдестал можна лише за наявності високого класу та неабиякої майстерності.

Маркіян Івашко — один із небагатьох лучників, якому на двох поспіль літніх континентальних першостях вдалося потрапити на п’єдестал. Для одиночного розряду це досить рідкісне явище. Кореспондент «УМ» розпитав у Маркіяна про цікавинки з його життя, перипетії останнього чемпіонату Європи та проблеми національного «лучного» господарства.

Злет «яструбів»

Злет «яструбів»

Сюжет цьогорічного «плей–оф» НХЛ трохи не дотягнув до улюбленої глядачами розв’язки в сьомому матчі фінальної серії. Утім і в шести поєдинках «Чикаго» й «Філадельфії» вистачало драматизму, а фінал трапився вчора зранку за київським часом у штаті Пенсільванія — вдома у «льотчиків». До цього «Флаєрз» і «Блек хоукс» вигравали на своєму льоду, і перший же виїзний успіх — причому, за законами жанру, в овертаймі — приніс «чорним яструбам» найпочесніший трофей світового клубного хокею.

Всі статті рубрики