Балканські баба Параска і баба Палажка

Балканські баба Параска і баба Палажка

Минулої неділі Хорватія на крок наблизилася до вступу в Євросоюз, куди, якщо все буде добре, може увійти 2012 року. Позитивні зрушення забезпечили результати загальнонаціонального референдуму в Словенії, громадяни якої визначалися зі своїм ставленням щодо словенсько–хорватського конфлікту навколо спільного кордону. За даними центральної виборчої комісії Словенії, 51,5 відсотка учасників референдуму висловилися за те, щоб вирішення цієї проблеми передати до рук міжнародних арбітражних посередників.

Лихоманка кризового періоду

Лихоманка кризового періоду

Фінансові ринки світу лихоманить. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, вчора торги на біржах Азії завершилися падінням курсів акцій: зокрема, японський індекс Nikkei впав майже на чотири відсотки. Це реакція на повідомлення про поганий стан економіки США, де безробіття знижується значно повільнішими темпами, ніж було заплановано, — минулої п’ятниці тамтешнє міністерство праці повідомило, що замість обіцяних нових 500 тисяч робочих місць удалося створити лише 431 тисячу. І, звісно, на невтішну ситуацію в Європі, де на повен голос лунають прогнози, що криза, подібна до тієї, в якій перебуває Греція, вже загрожує й Угорщині.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Страшні запитання Катині

Страшні запитання Катині

Навколо «Другої Катинської трагедії» розгораються не менші пристрасті, ніж довкола першої, яка, «стараннями» російської сторони, й досі залишається густо помережаною білими плямами. Щоправда, якщо передати Варшаві архівні документи щодо розстріляних 1940 року в лісах під Смоленськом польських офіцерів Москва відмовляється й досі, то розшифровки «чорних скриньок» із загиблого в тому ж проклятому Катинському лісі Ту–154 таки віддала. Однак, по–перше, це й усі матеріали, які наразі отримали у Польщі після тієї катастрофи, а по–друге, навіть до них залишається більше запитань, ніж відповідей. Чи правильні ці стенограми? Чи сумлінно проводили слідство росіяни? Чи не зацікавлені певні високі особи й у Польщі в приховуванні істинних винуватців цієї катастрофи, яка забрала життя президента Леха Качинського, його дружини та ще 94 представників польської еліти? Чи такою вже «нісенітницею й фальшивкою» є оприлюднений в інтернеті відеозапис, нібито зроблений випадковим свідком падіння «тушки» на мобільний телефон одразу після трагедії? Нагадаємо, на цих кадрах невідомі люди під супровід смачних російських матюків добивають (знову ж таки, нібито) тих, хто вижив під час катастрофи.

Всі статті рубрики