НОВИНИ ПЛЮС

08.06.2010

На Говерлі зламали тризуб

Невідомі розбили скульптурну композицію «Тризуб», встановлену на горі Говерла. Про це повідомляє агенція «Українські новини» з посиланням на представника управління МВС в Івано–Франківській області. За його словами, тризуб пошкоджений практично повністю з одного боку і надламаний з іншого. Інших подробиць представник не повідомив. Водночас, за словами одного з очевидців, тризуб був зламаний ще до 9 травня.

Установлені на Говерлі українські символи мають статус пам’ятки дер­жавного значення.

ЄС поки не збирається спрощувати нам візовий режим

Оптимістичні заяви міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, який прогнозував, що 3 червня на своєму засіданні Рада міністрів з питань юстиції та внутрішніх справ Євросоюзу обговорить питання надання Україні Плану дій щодо безвізового режиму, не справдилися. Як повідомляє УНІАН із посиланням на джерела в іспанському головуванні в ЄС та в Єврокомісії, Рада міністрів ЄС цього питання не розглядала й на порядку денному наступних засідань воно теж не стоїть. Як припускають експерти, не виключено, що перспективи надання нашій державі Плану дій щодо безвізового режиму з Євросоюзом проясняться лише після жовтневого саміту Україна—ЄС, який відбудеться у Брюсселі.

Нова книжка Кучми

Екс–Президент Леонід Кучма написав і презентував свою чергову книжку — «Зламане десятиліття». Автор суворо оцінив економічні підсумки останніх десяти років в економіці та владі, протиставляючи роки свого президентства періоду правління «помаранчевих». Пояснюючи наз­ву, Кучма сказав, що економічна динаміка 2000—2009 років нагадує зламане навпіл десятиліття: перша п’ятирічка (2000—2004) дала приріст ВВП 49,5%, а друга (2005—2009) — всього 3,2%.

Справа Гонгадзе

Леся Гонгадзе хоче зустрітися з Президентом Віктором Януковичем і обговорити з ним розслідування справи щодо вбивства її сина. Про це мати вбитого журналіста заявила в інтерв’ю «Німецькій хвилі». Востаннє до прокуратури Леся Гонгадзе їздила три місяці тому, коли отримала зразки «таращанського» черепа для приватної експертизи. Відтоді жодних повідомлень і дзвінків від слідчих не було.