НОВИНИ ПЛЮС

05.06.2010

Преса на марші

У День журналіста представники українських ЗМІ проведуть акцію «Марш за свободу слова». Вони зберуться на майдані Незалежності в Києві та роздаватимуть сатиричну газету–антиутопію, в якій відомі журналісти розповідатимуть, якою може бути Україна без свободи слова. Ці газетки планується передати й керівництву держави.

Янукович відзначив своїх журналістів

Перед Днем журналіста, який відзначатиметься 6 червня, Президент України відзначив низку представників ЗМІ. Звання «Заслуженого журналіста України» присвоєно керівнику ТРК «Київ» Дмитру Джангірову, який колись був ведучим «5–хвилинок ненависті», журналісту газети «Сєгодня» Дмитру Короткову, редактору «Київського телеграфа» Володимирові Скачку (обидві газети належать «регіоналам»). Орден «За заслуги» вручено Дмитру Понамарчуку, який очолював прес–центр Януковича на виборах–2010, і головному редактору державної газети «Голос України» Анатолію Горлову. Орден княгині Ольги — журналістці «Інтерфакс–Україна» Галині Громик, яка закріплена за пулом Януковича. Звання «заслуженого» також отримали співробітниця ТРК «Україна» Марина Миргородська, репортер «1+1» Юрій Сидоренко, кілька представників регіональних мас–медіа.

Тимошенко зустрілася з однокласниками

Юлія Тимошенко під час робочої поїздки до Дніпропетровська зустрілася з однокласниками та вчителями рідної школи. «Це наче повернення в дитинство. Іноді хочеться забути всі негаразди, які сьогодні є і в політиці, і в житті. Хочеться просто згадати дитинство, коли все було дуже добре, все було чесно, красиво, тепло. Сьогодні у мене був такий шанс це згадати», — розповіла про свої враження Юлія Тимошенко.

Лужкову дозволили в’їзд в Україну

Керівництво України вирішило зняти заборону на в’їзд до країни меру Москви Юрію Лужкову. Про це в ефірі радіо «Ехо Москви» повідомив представник російської столиці у Раді Федерації РФ Олег Толкачов. Він послався на телефонну розмову Президента України Віктора Януковича з московським мером.