Памела — Путіну: не купуй тюленя!

05.06.2010
Памела — Путіну: не купуй тюленя!

Володимир Путін отримав листа від голлівудської кінозірки Памели Андерсон. На диво, це зовсім не любовне послання: повногруда білявка звертається до російського прем’єр–міністра з проханням заборонити ввезення до Росії… шкур канадських тюленів.

Як повідомляє РІА «Новості», у зверненні до Путіна актриса наголосила на тому, що тюлені, яких убивають у Канаді задля хутра та шкіри, — це дитинчата віком до трьох місяців. На думку Памели, для Росії було б логічно заборонити імпорт тюленячих шкур, адже забій цих тварин у РФ уже заборонено. У лютому 2009 року російська влада визнала поза законом полювання на дитинчат гренландського тюленя — більків — та на дорослих тварин — в акваторії Білого моря.

Памела Андерсон — відома активістка руху захисників тварин «Люди за етичне поводження з тваринами» (ПЕТА). Вона активно бере участь в акціях цієї організації — зокрема, знімається в рекламній кампанії «Краще я ходитиму гола, ніж надягну хутро», виступає проти продукції мережі закладів швидкого харчування KFC, яка базується на курячому м’ясі, тощо. Актриса є переконаною вегетаріанкою і не тільки не їсть м’яса та тваринних продуктів, а й не носить виробів із натуральної шкіри та хутра.