Перед нами — Москва

05.06.2010

Офіційних змагань у боксерів­любителів не так уже й багато, особливо в неолімпійський рік. Фактично це лише чемпіонати Європи та світу — саме за ними «спортивне» міністерство дає оцінку ефективності діяльності національної федерації та й рівню спортсменів також. Тому до континентального форуму, що стартує в Москві сьогодні й триватиме до кінця наступного тижня, наші боксери готувалися надвідповідально.

«Підготовку ми почали ще в січні тренуваннями в Коломиї. Потім були збори в Моршині, Києві, Алушті, тож хлопці додому практично не заглядали. Наші боксери змагалися на турнірах у Казахстані, Франції, Вірменії, Туреччині, а до нас на тренування приїздили збірні Азербайджану, Ізраїлю, Вірменії та Ірландії. Крім того, ми перемогли французів і в матчі в Чернівцях. Як і хотіли, перед чемпіонатом Європи спортсмени провели по шість­десять боїв», — розповів про серйозність намірів головний тренер збірної України Дмитро Сосновський.

У російській столиці наша команда захищатиме звання найкращої на континенті, завойоване два роки тому в Ліверпулі. Нагадаємо, на ЧЄ2008 четверо наших перемогли, а ще один отримав бронзову медаль. Щоправда, двоє з тих героїв на нинішньому турнірі не виступатимуть за рішенням тренерського штабу — олімпійський чемпіон Василь Ломаченко (виступав у ваговій категорії до 57 кг) та бронзовий призер чемпіонату світу Олександр Усик (81 кг) дають шанс молодим. Утім Ломаченко таки полетів зі збірною, аби підтримати партнерів. А от Іван Сенай, котрий узяв «золото» в Ліверпулі у вазі до 81 кг, програв у фіналі чемпіонату України в Сумах Олександрові Гвоздику й поступився йому путівкою на ЧЄ2010.

Сосновського порадувало, що міністерство не «тисне», не ставить боксерам конкретних медальних завдань — про це спитають ближче до Олімпіади 2012 року. Але тренер переконаний, що його підопічні повернуться додому не з пустими руками. Зокрема, в унісон із наставником пообіцяв поборотися за нагороду Гвоздик — переможець турніру в Туреччині.

 

ЗНАЙ НАШИХ!

Склад збірної України на ЧЄ2010

Денис Шкарубо (вагова категорія до 48 кг, Харків), Артем Далакян (51 кг, Донецьк), Георгій Чигаєв (54 кг, Львів), Олег Малиновський (57 кг, Київ), Дмитро Буленков (60 кг, Херсон), Олександр Ключко (64 кг, Миколаїв), Тарас Шелестюк (69 кг, Суми), Сергій Дерев’янченко (75 кг, Миколаїв), Олександр Гвоздик (81 кг, Харків), Денис Пояцика (91 кг, Полтава), Роман Капітоненко (понад 91 кг, Фастів).