НОВИНИ ПЛЮС

02.06.2010

Зовнішньополітичні дороговкази від Януковича

Найвищим пріоритетом стратегічного курсу України залишається європейська інтеграція. Про це йдеться в законопроекті про засади внутрішньої і зовнішньої політики, ухваленому на засіданні РНБО. Це підтвердив у коментарі Президент Віктор Янукович. Наступна позиція у зовнішньополітичному блоці, повідомляє прес–служба Президента, — стратегічне партнерство з Росією.

Із проекту виключено пункт про інтеграцію України в НАТО. Серед головних засад значиться «забезпечення повноправної участі України в загальноєвропейській та регіональних системах колективної безпеки, набуття членства у Європейському Союзі при збереженні добросусідських відносин і стратегічного партнерства з Російською Федерацією, іншими країнами СНД та іншими дер­жавами світу».

Законопроект, схвалений Радбезом учора, вже зареєстрований у Верховній Раді як невідкладний, його доповідатиме Прем’єр Микола Азаров.

Заступник міністра погорів на хабарі

Заступника міністра охорони навколишнього природного середовища Богдана Преснера затримали під час одержання хабара в особливо великому розмірі (200 тис. дол.). Про це повідомили агенції УНІАН у прес–службі Генпрокуратури. Чиновник хотів одержати винагороду за сприяння в призначенні на посаду керівника обласного рівня. Проводяться першочергові слідчі дії.

Ще одна посада для Хорошковського

Президент призначив голову СБУ Валерія Хорошковського членом Вищої ради юстиції. Іншим указом Янукович звільнив із ВРЮ Степана Гавриша.

Прощання з Ільком

Учора в Києві колеги та однодумці прощалися з президентом Фонду «Демократичні ініціативи» Ільком Кучерівим, який 29 травня помер від раку на 55–му році життя. Ілька почали відспівувати у Культурно–мистецькому центрі Університету «Києво–Могилянська академія», там же відбулася громадянська панахида. Поховали відомого громадського діяча на ділянці №87 Берковецького кладовища.