Справа Мао живе і вбиває

Справа Мао живе і вбиває

Щонайменше 72 людини загинули, понад 200 поранені й ще кілька десятків досі залишаються у залізній пастці з понівечених вагонів — таким є сумний підсумок катастрофи залізничного експресу сполученням Калькутта—Мумбай, яка сталася в ніч із четверга на п’ятницю. Внаслідок вибуху на колії з рейок зійшли локомотив і 13 вагонів елітного потяга «Г’янешварі експрес», у якому їздять переважно заможні люди. Можливо, наслідки аварії були б не такими страшними, якби по сусідній колії, на яку «ліг» пасажирський поїзд, саме не мчав на повній швидкості зустрічний «товарняк». Після того як він із розгону врізався в перекинуті вагони, у людей, що в них перебували, залишилося значно менше шансів вижити.

Два паспорти мої

Два паспорти мої

Обраний місяць тому склад парламенту Угорщини ухвалив закон, який спрощує процедуру набуття громадянства республіки етнічними угорцями, що мешкають у сусідніх країнах. Як повідомляє «Євроньюз», завдяки цій правовій новації на громадянство Угорщини тепер можуть претендувати сотні тисяч громадян інших держав, які доведуть своє угорське походження та володіння угорською мовою. При цьо­му вони не отримують виборчого права, тому надалі мають захищати свої етнічні права на територіях країн проживання. Новий закон підтримали 344 депутати Національних зборів Угорщини, троє виступили проти, п’ятеро — утрималися від голосування. Закон набере чинності з січня наступного року.

Скальпель замість молотка

Скальпель замість молотка

Білий дім офіційно оприлюднив нову стратегію безпеки США. Такий документ зобов’язаний підготовити та представити кожен американський президент. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, перша стратегія безпеки президента Барака Обами є виразним відходом від провідної за часів його поперед­ника Джорджа Буша доктрини превентивної війни, проголошеної 2002 року. Друга стратегія безпеки Буша, ухвалена 2006 року під час його наступного президентського терміну, яка діяла донині, була м’якшою від першої, але і в ній ставку було зроблено на «війну з терором». В «обамівському» варіанті акценти зміщені в бік дипломатії та міжнародної співпраці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики