«Губернаторський» рекорд

28.05.2010

На посаді керівника області Володимир Демішкан пропрацював менше двох місяців. Адміністративному активу Вінниччини нового голову представили 5 квітня, а вже 26 травня президентським указом його звільнено «у зв’язку з переходом на іншу роботу» — Демішкан очолив «Укравтодор» (до речі, вже втретє). Такий короткий термін перебування на «губернаторській» посаді претендує на рекорд, мабуть, не лише в регіоні (досі «пальма першості» належала Дмитрові Дворкісу, який керував Вінниччиною менше чотирьох місяців).

Якщо призначення Демішкана виявилося для вінничан повною несподіванкою, бо в управлінських кулуарах краю приміряли до посади зовсім інших людей, то його переїзду до столиці протягом останніх тижнів очікували день у день. Усе, що пан Володимир устиг зробити, — це поміняти голів держадміністрацій у переважній більшості районів, але керівні кадри на рівні області залишив майже без змін. І ще Демішкан може запам’ятатися стилем керівництва: зав’язавши на себе більшість питань, навіть віднесених до повноважень заступників, він «добився» того, що швидкі оперативні рішення почали ухвалювати із затримкою на тиждень і більше.

Вінниччина знов застигла в очікуванні нового голови ОДА, який стане вже одинадцятим за добу незалежності. Найвірогіднішими претендентами називають «єдиноцентриста» Сергія Татусяка та «литвинівця» Василя Чернія. Проте люди вже готові і до несподіванок.