Любив британець жарти і з кремом пироги...

27.05.2010

У світі є багато змагань для диваків. Мабуть, якщо в дитинстві добре битися подушками й постійно удосконалювати своє вміння в подібних турнірах, то можна дорости й до участі в чемпіонаті світу з метання пирогів із заварним кремом. Така традиційна забава днями відбулася в англійському графстві Кент.

Як повідомляє сайт Oddity Central, у міжнародному турнірі взяли участь дванадцять команд. Зокрема, до Британії приїхали «метальники» із Німеччини та Південної Африки.

Сенс змагання полягає у жбурлянні пирогів не на дальність, а на точність. Причому влучити треба... у гравця команди суперника, яка стоїть на відстані кількох метрів. Судді ведуть облік очок: шість балів можна отримати в тому випадку, якщо поцілити пирогом просто в обличчя візаві; за менш важливі частини тіла оцінка нижча. При цьому випічку дозволяється метати тільки лівою рукою. А за вигадливість кидка додають ще п’ять балів.

Ясна річ, чемпіонат виглядає як веселе «безмірне» шоу — учасники виходять на «бій» у вигадливих костюмах і зовсім не засмучуються, коли пиріг влучить у писок, а, навпаки, тішаться від того, що облиті вершками з голови до ніг. Адже то тільки так кажуть, що пироги — із заварним кремом, а насправді на тарілках щось на кшталт сметани «за особливим рецептом» — аби краще розбризкувалося.

Як і в попередні роки, перше місце посіла місцева команда High Pressure Cleaning team.

Уперше такий чемпіонат відбувся 1967 року. Тоді у змаганні дозволяли брати участь лише чоловікам, однак пізніше правила змінили задля забезпечення гендерної рівності. У 1987 році традиція проведення турнірів перервалася, однак у 2007–му «веселі старти» поновилися.