ЦИТАТИ ТИЖНЯ

21.05.2010

Юлія Тимошенко,
лідерка БЮТ
— про способи боротьби з Януковичем:

— Логічно запитати, перш за все, а чи потрібно взагалі розпускати Верховну Раду? Навіщо? Нехай, як радять деякі аналітики, країна досхочу нахлебчеться Януковичем і сама скине його у 2012–му.

(«Лєвий бєрєг»)

 

Віктор Янукович,
Президент України
— зі своїм новим курйозним словотвором на додачу до Анни Ахметової і Ко:

— Є дуже принципові питання, над якими доведеться ще попрацювати. Наприклад, демілітація нашого кордону.

(«Українська правда»)

 

Дмитро Медведєв,
президент Росії
— у відповідь на слова Віктора Януковича про те, що міждержавній комісії України й РФ «так працювати не можна — за такий короткий період провести сім зустрічей і загнати керівників наших робочих груп»:

— Віктор Федорович сказав, що так працювати не можна. А мені б хотілося додати, що так працювати доведеться!

(«Інтерфакс–Україна»)

 

Ганна Герман,
заступник голови адміністрації Президента
— про відсутність реакції Януковича на слова Медведєва «так працювати доведеться»:

— Ми повинні пам’ятати, що ми — господарі цієї зустрічі, а господарі мають зробити все, щоб навіть півсловом, навіть інтонацією не образити гостя. Президент України стримався, витримав паузу. І як господар вчинив дуже правильно — господарі повинні бути шляхетні. А от якщо ти на чужій території, то м’ячик треба відбивати. А не так, як Юлія Тимошенко колись ганебно себе повела, коли прем’єр–міністр Путін відкрито образив Президента Ющенка, а вона у відповідь хіхікнула. От тоді Україна мала відбити м’ячик і сказати: вибачте, ви образили зараз керівника моєї держави.

(УНІАН)

 

Андрій Парубій,
народний депутат від «НУНС»
— про своє ставлення до спроб прокуратури позбавити його недоторканності й засудити за бійку у ВР:

— Я вже психологічно й морально готовий до тюрми. У національно–визвольному русі я з 1988 року, я багато пережив, не раз мене заарештовували. Якби я боявся арешту, то не пройшов би той життєвий шлях, який пройшов... Сьогодні ввечері Степан Хмара і Михайло Ратушний будуть у мене і все детально пояснять: як заходити в камеру, як спілкуватися і кому що говорити. Тому що є інформація, що можливі якісь провокації, і треба бути до них готовим.

(«Главком»)