Кохання «під ключ»

15.05.2010

У черкаському парку «Ювілейний», котрий розмістився на живописних дніпровських схилах, закладено символічний камінь Дерева Любові. «Виросте» воно триметрової висоти, а крона в діаметрі сягатиме близько чотирьох метрів.

На цьому Дереві, котре виготовлять із металу за ініціативою міської ради та коштом меценатів, усі закохані матимуть змогу залишати символічний замок — оберіг свого кохання. І хоча в «Ювілейному» парку давно зведено романтичний місток для закоханих, але молодята там назастібали вже стільки своїх замків, що мерія, аби розвантажити цей перехід, вирішила «посадити» неподалік місточка Дерево Любові. Проект, автором якого стала черкащанка Марина Дорошенко, буде втілено в життя вже найближчим часом. Від вандалів Дерево Любові обгородять і поставлять на його сторожі камери відеоспостереження.

Закладення символічного каменя на місці, де згодом «виросте» Дерево Любові, — це не єдина новина для черкащан, котрі люблять відпочивати в міських парках. Гарним подарунком для городян стало й відкриття в парку Хіміків фонтана «Ніжність троянди» з кольоровою підсвіткою. Автором цього водограю, діаметром вісім метрів, у центрі якого «квітне» троянда, а в її пелюстках «відпочиває» скульптура дівчини, є черкаський митець Владислав Демьон.

До речі, до «команди» черкаських парків — «Ювілейного», Хіміків, 30–річчя Перемоги, Казки, Долини Троянд, які перебувають на балансі «Дирекції парків», — передано й Дитячий парк. І тепер там відновлено роботу атракціонів та всіх паркових гойдалок і каруселей, обладнано новий дитячий майданчик, чого давно не було. А ще в парку вже незабаром з’явиться дитяча залізниця, й по ній курсуватиме спеціальний поїзд.