НОВИНИ ПЛЮС

14.05.2010

Відділ кадрів

Президент Віктор Янукович своїми указами звільнив низку голів дипломатичних представництв. Так, втратили посади посол у США та Антигуа і Барбуда за сумісництвом Олег Шамшур, посол в Австрії Євген Чорнобривко, у Бельгії та Люксембурзі — Євген Бершеда, у Франції та Монако — Костянтин Тимошенко (постійний представник при ЮНЕСКО за сумісництвом), у Польщі — Олександр Моцик, у Португалії — Ростислав Троненко, у Йорданії — Юрій Малько, у Бразилії, Гаяні та Болівії — Володимир Лакомов, у Греції та Албанії — Валерій Цибух, у Лівії — Геннадій Латій. Як повідомляє УНІАН із посиланням на амбасаду у Варшаві, Моцик може стати послом України в США вже в червні.

Львівщина не проти Горбаля?

Учора депутати Львівської обласної ради не підтримали пропозицію фракції ВО «Свобода» включити до порядку денного питання щодо недовіри голові облдержадміністрації Василю Горбалю. «За» проголосували лише 26 депутатів, зокрема 10 депутатів від «Свободи».

Київщина з центром не в Києві?

Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк вважає, що для збільшення інвестицій в економіку області необхідно перенести адміністративний центр регіону з Києва. Як передає УНІАН, про це Присяжнюк заявив учора під час зустрічі з представниками громадських організацій. «В області — актуальна проблема відсутності адміністративного центру. З цього питання я хочу вийти з пропозицією до Президента, тому що область від цього має тільки шкоду», — сказав Присяжнюк.