НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Допомога на «посівну» в бутіках

Допомога на «посівну» в бутіках

Доля працівників болгарського аграрного сектору є безрадісною: замість збільшувати йому фінансову допомогу Євросоюз її скорочує. І має на те підстави, констатує провідна болгарська газета «Труд». За даними видання, тепер уже колишній заступник міністра сільського господарства Болгарії в попередньому соціалістичному уряді прем’єра Сергія Станішева Дімітар Пейчев минулого року виділив 1,562 мільйона левів (більше 700 тисяч євро) євросубсидій на ведення фермерської діяльності своїй дочці Галині Дімітровій Пейчевій–Мітєвій. 28–річна жінка здобула освіту в США, а тепер є власницею кількох мереж дорогих магазинів. Три роки тому Галина придбала в різних регіонах країни ще й понад тисячу гектарів землі, яку, як свідчать місцеві селяни, ще й не починала обробляти. Але документи про «фермерство» має, тож і отримала найбільшу серед усіх фізичних осіб та фермерських господарств Болгарії допомогу на ведення сільськогосподарської діяльності.

Нігерія без «повільного Умару»

Нігерія без «повільного Умару»

У Нігерії оголошено семиденну жалобу. У ніч із середи на четвер помер президент цієї найбільш густонаселеної країни Африки, 58–річний Умару Муса Яр’Адуа. Згідно з мусульманською традицією, поховали його вчора в рідному штаті Каціна на півночі Нігерії. Відповідно до Конституції 150–мільйонної держави, повноцінним главою держави тепер стане віце–президент Гудлак Джонатан. Учора він склав присягу й тепер має очолювати країну щонайменше до квітня наступного року, коли мають відбутися чергові президентські вибори.

«Московський університет» — не для сомалійців

«Московський університет» — не для сомалійців

Унаслідок успішної операції російських військових чергова акція сомалійських піратів зазнала розгромної поразки. Учора спеціальний військовий підрозділ із корабля «Маршал Шапошніков» біля узбережжя Ємену звільнив із полону російський танкер «Московський університет», захоплений корсарами напередодні. За інформацією представників міністерства оборони РФ, десантники спустилися на палубу танкера з гелікоптерів. Як повідомляє РІА «Новості», під час перестрілки одного пірата було вбито, десятьох інших затримано.

Всі статті рубрики