А щоб вам телефони позакладало!

А щоб вам телефони позакладало!

У Косово розгорається черговий конфлікт між албанською більшістю та сербською меншиною: влада самопроголошеної республіки виключила ретранслятори сербських стільникових мереж, а косовські серби у відповідь почали висаджувати в повітря вежі косовських стільникових мереж, повідомляє сербська газета «Бліц». Популярна газета стверджує, що спецпідрозділи косовської поліції діяли відверто бандитськими методами: минулої п’ятниці на світанку оточили станції ретрансляторів сербських мереж стільникового зв’язку «Телеком Србія», «Теленор» та «ВІП» на території Косова, а працівники місцевого управління телекомунікації демонтували антени та ретрансляційну апаратуру, частину якої знищили на місці, а найбільш цінне вивезли в невідомому напрямку. Стільникові телефони понад 100 тисяч сербів, які мешкають головним чином у центральній частині Косова та в сербських анклавах на півдні провінції, перестали діяти.

Качинський за Качинського

Качинський за Качинського

Ярослав Качинський, брат–близнюк загиблого 10 квітня в авіакатастрофі поблизу Смоленська президента Польщі Леха Качинського, офіційно заявив на своєму персональному інтернет–сайті про свою участь у президентських виборах, які відбудуться в Польщі 20 червня.

І без паранджі, і без хреста

І без паранджі, і без хреста

Уперше в історії Німеччини на міністерську посаду номіновано німкеню турецького походження: Айгюль Озкан має очолити міністерство соціальних справ федеральної землі Нижня Саксонія. Але ще не вступивши на посаду, ця жінка спричинила бурхливу загальнонаціональну дискусію, заявивши в інтерв’ю тижневику «Фокус», що з усіх державних шкіл Німеччини мають бути усунуті розп’яття, оскільки навчальні заклади мають бути вільними від релігійних символів. З пані міністром, для початку, не погодилися її співпартійці з Християнсько–демократичного союзу (ХДС), потім хвиля критики прокотилася всією країною. Глава уряду Нижньої Саксонії Крістіан Вульф рішуче заперечив колезі по партії: «Присутність у школах християнських символів, особливо хрестів, нами вітається». Інші члени ХДС ставлять питання, чи взагалі місце мусульманці в християнській за назвою партії.

В Афганістані власні герої

В Афганістані власні герої

27 квітня виповнилося 32 роки з дня Квітневої революції. Так в Афганістані називають квітневий військовий переворот 1978 року, внаслідок якого було повалено уряд Мохаммада Дауд–Хана. З нагоди чергової річниці тих подій 25 квітня в Кабулі почав роботу науковий семінар, повідомляє телеканал «Лемар». На його відкритті міністр культури та інформації Афганістану Саїд Махдум Рахін заявив, що повалення уряду Дауд–Хана зупинило розвиток демократії в Афганістані на кілька десятиліть. У семінарі беруть участь члени парламенту, експерти, історики та керівники афганських ЗМІ.

Всі статті рубрики