Краще клумба, ніж вибоїна

24.04.2010
Краще клумба, ніж вибоїна

Так виглядає вибоїна після старань Стіва Уїна.

Сувора зима продірявила асфальтове покриття вулиць та автошляхів в усіх країнах Європи. Може, в Україні вибоїн і найбільше, але неприємні ями трапляються на дорогах і в Німеччині, і в Англії. Борються з ними по–різному, а грошей на це бракує не лише в нас. Тож за справу беруться оригінали–приватники. Мешканець Лондона Стів Уїн, наприклад, почав... засаджувати вибоїни квітками. Сайт Orange.co.uk дав Стіву прізвисько «садівник–партизан».

Ентузіаст катається по Лондону на велосипеді з розсадою цикламенів, нарцисів тощо і висаджує їх у найбільші дірки серед асфальту. Слід зазначити, що справа ця вельми небезпечна, тож Уїн займається «квітковою партизанщиною» переважно на тихих вулицях. А для більшої оригінальності Стівен іноді ставить поруч із квітковими кущиками іграшкові меблі або інші цікаві предмети. Фотозвіти про свої акції дивак лишає на спеціально створеному сайті Thepotholegardener.com.

За словами Уїна, таким чином він висловлює невдоволення станом лондонських доріг після зими. «Вибоїни на вулицях особливо загрожують безпеці велосипедистів. Я, наприклад, кілька разів ледь не впав зі свого байка. Тож вирішив діяти. Чому саме в такий спосіб? Бо мені подобається займатися квітами, я — завзятий садівник. Краще хай водій побачить на дорозі міні–клумбу й посміхнеться, аніж втрапить у вибоїну», — пояснює журналістам Стів.