Зустрічайте: помаранчевий «бакс»!

Зустрічайте: помаранчевий «бакс»!

Позавчора ввечері Міністерство фінансів США представило громадськості стодоларову банкноту нового зразка. В обіг вона увійде з 10 лютого 2011 року. Після цього і старі, і нові гроші матимуть рівні права, але старі банкноти поступово вилучатимуть. Нині, до речі, у світовому обігу налічується 6,5 мільярда стодоларових банкнот. За словами головного фінансиста Сполучених Штатів Тімоті Гайтнера, у процесі розробки дуже уважно вивчали дані про традиційні методи підробки долара, тож нові гроші буде значно важче фальсифікувати.

Їм спокій тільки сниться

Їм спокій тільки сниться

Боснійські ветерани війни на Балканах знову «воюють» — тепер із поліцією. Як повідомляє хорватська газета «Ютарні ліст», у вівторок увечері внаслідок запеклих сутичок між учасниками воєнних дій 1990–х років та правоохоронцями в центрі Сараєва близько 60 людей (із них половина — поліцейські) отримали поранення різних ступенів тяжкості. Ветерани прийшли до будівлі федеральної влади Боснії і Герцеговини, щоб висловити протест проти урізання соціальних виплат.

Смертельне сафарі

Смертельне сафарі

Трагедією обернулася для кількох десятків пасажирів подорож Південно–Африканською Республікою в розкішному туристичному експресі. Внаслідок катастрофи, в яку потрапив фешенебельний потяг, загинуло щонайменше двоє людей, близько 30 — травмовано.

Морський бій по–корейськи

Морський бій по–корейськи

Кораблю Військово–морських сил Південної Кореї «Чеонан», який місяць тому раптово затонув неподалік кордону з Корейською Народно–Демократичною Республікою, «допомогли» піти на дно комуністичні сусіди. До такого висновку дійшла південнокорейська агенція військової розвідки після ретельного вивчення та аналізу всіх наявних матеріалів і пробоїн у корпусі піднятого на поверхню судна.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики