«Дорогу достойним. Через одного!»

21.04.2010

Післязавтра «Регіони» проводять перший з’їзд у оновленому статусі «партії влади». Головне питання форуму Партії регіонів — вибори нового керівництва. Нагадаємо, Віктор Янукович після перемоги на президентських виборах зробив паузу в партійній діяльності і призупинив членство в ПР.

«У нас багато людей, достойних очолити партію. Через одного», — каже в коментарі «УМ» нардеп від «Регіонів» Геннадій Самофалов. Водночас партієць відмовився вдаватися в деталі — попросив дочекатися з’їзду.

Але відомо, що безумовним фаворитом у боротьбі за посаду голови партії є Прем’єр–міністр Микола Азаров. По–перше, він уже очолював Партію регіонів (у 2001—2002 роках). По–друге, Азаров обіймає другу посаду в державі, тож партійний жезл має перейти до нього начебто і за статусом. А по–третє, Віктор Янукович сам указав на колегу–ветерана, поклавши на нього обов’язки голови партії після своєї інавгурації. Тоді Янукович пояснив, що Микола Янович — «об’єднуюча фігура».

З’їзд «Регіоналів» пройде в Українському домі. Журналістів пустять лише на поріг: через нестачу місця для них облаштують прес–центр із прямою трансляцією.