Конкурент у синьо–жовтих тонах

Конкурент у синьо–жовтих тонах

Останнього разу експортери отримували компенсацію за податок на додану вартість у серпні минулого року: 700 мільйонів гривень фактично зависли у повітрі. Через те, що немає реальних грошей, уряду довелось викручуватись й замість реальних коштів випускати спеціальні облігації і навіть покривати борги зерном із Аграрного фонду. Але це ще не всі втрати для селян: Кабмін розглядає ідею взагалі відмовитися від податкових пільг. Чиновники пояснюють: справа не в наявних коштах у держбюджеті, просто така підтримка суперечить вимогам СОТ.

Обережно, перевірка!

Обережно, перевірка!

Проте, перш ніж дозволяти експорт, російська сторона має на меті добре перевірити кожного охочого. Інспекції м’ясо–молочних підприємств спільними зусиллями проводитимуть як українська, так і російська сторони. Тоді як їхні позитивні результати дадуть можливість збільшити обсяг «сусідських» поставок. «Ці всі напрями ми розвиваємо. Стратегія зрозуміла, вона має позитивний характер і побудована на збільшенні товарообігу сільгосппродукції наших країн», — пояснила голова аграрного міністерства РФ Олена Скринник.

Зернові перегони

Зернові перегони

«Весняно–польові роботи йдуть за планом і будуть завершені вчасно. Навіть незважаючи на те, що була довга зима, а також, що почалася посівна без Держбюджету», — заявив голова МінАП Микола Присяжнюк.

Всі статті рубрики