НОВИНИ ПЛЮС

17.04.2010

Росія погодилася знизити ціну газу для Януковича

Уряди Росії й України за підсумками вчорашніх переговорів схвалили домовленості щодо нової ціни на газ. Про це повідомила прес–служба Ради міністрів РФ. За даними московських урядовців, «погоджені рішення базуються на пропозиціях, зроблених Росії Президентом України Віктором Януковичем», і «глава уряду Володимир Путін дав указівку підготувати проект постанови вже найближчим часом».

Нагадаємо, що Янукович ставив питання про зниження ціни російського газу для України на кожній із численних зустрічей із керівництвом РФ — без цього український Кабмін не може затвердити проект держбюджету–2010. У ЗМІ проходить інформація про різні економічні поступки Кремлю, на які готовий піти офіційний Київ. «Газове» питання має бути основним і під час візиту Дмитра Медведєва до Харкова наступної середи, 21 квітня. Це буде четверте рандеву президентів України й РФ від обрання Януковича на посаду.

Тимошенко назвала ціну зради

Лідерка опозиції Юлія Тимошенко заявила, що народним депутатам пропонують по 5 млн. доларів за перехід до провладної більшості. «Сьогодні наші лави покинули одиничні відступники. Вони, скориставшись авторитетом команди, конвертували його у свої сумнівні досягнення — матеріальні чи кар’єрні», — сказала Тимошенко в інтерв’ю журналу «Кореспондент». Водночас, за її словами, «150 людей залишаються в команді, вони готові тримати удар». «І навіть якщо проводити історичні паралелі, то Христа за 30 срібників продала, образно кажучи, 1/12 частина фракції, у нас же — смертних, грішних людей — показник значно нижчий», — провела паралель лідерка БЮТ.

Позбавлені мандатів

Верховна Рада позбавила депутатських повноважень низку парламентаріїв, призначених до інших органів влади. Це «регіонали» Юрій Чмир, Микола Круглов, Борис Петров (стали «губернаторами») та БЮТівець Андрій Портнов (заступник глави АП).

Євро–2010

Президент Віктор Янукович своїм указом увів директора з організаційних питань компанії UEFA Events Мартіна Каллена до складу українського комітету з підготовки та проведення Євро–2012 (за згодою).

Бандеру шанують у Луцьку

Волинська організація ВО «Свобода» вимагає присвоїти Степанові Бандері звання «Почесний громадянин Луцька». Об’єднання закликає скликати позачергову сесію міської ради та ухвалити відповідне рішення у відповідь теперішній неукраїнській владі.