Ісландія в диму

Ісландія в диму

Побоювання екологів справдилися: виверження вулкана Ейяфьятлайєкютль, який кілька тижнів тому прокинувся в Ісландії вперше за останні 200 років, спричинило танення льодовиків. І, як наслідок, потужну повінь, що затопила південну частину острова. Але не було б щастя, та нещастя допомогло: через цю небезпеку близько 800 мешканців прилеглих до зони стихійного лиха районів відселили ще до того, як позавчора ввечері вулкан розбушувався не на жарт — окрім диму, почав випльовувати в небо лаву, каміння та попіл. Тож постраждалих і жертв удалося уникнути.

Обама і космос

Обама і космос

Учора Барак Обама відвідав Космічний центр імені Кеннеді на мисі Канаверал у штаті Флорида. Президент США намагався пояснити тамтешнім фахівцям суть та переваги нової космічної стратегії його адміністрації. Такі пояснення стали необхідними після того, як легендарні американські астронавти гостро розкритикували рішення Американської космічної агенції НАСА орендувати місця в російських космічних кораблях, оскільки космічний флот самих Сполучених Штатів цієї осені йде на списання. На думку астронавтів, такий крок поставить космічні програми НАСА в залежність від доброї волі російської сторони.

Вавель розбрату

Вавель розбрату

Жертви авіакатастрофи під Смоленськом повертаються на батьківщину. Вчора з Москви, де проходить упізнання тіл, до Польщі відлетів черговий літак із сумним вантажем — трунами пасажирів президентського Ту–154, який назавжди залишився у проклятому катинському лісі. За попередніми даними слідства, трагедії можна було уникнути ледве не до останньої миті, але через фатальну помилку пілота літак в умовах сильного туману, замість іти по прямій, звернув убік, зачепився за дерево і сталося те, що сталося. Та розслідування обставин катастрофи триває, і зміст «чорних скриньок», які мають дати відповіді на більшість запитань, досі не розшифровано.

Всі статті рубрики